هدف دولت ازپرداخت وام خودرو خروج از رکود نبوده است

دکتر محمد ابونوری در گفتکو با موبنا افزود: آمارها نشان می دهد، در طول شش روز اجرای طرح خرید خودرو حداقل تعداد یکصد هزار نفر ثبت نام کرده اند که با توجه به تعلق وام ۲۵ میلیون تومانی به هر فرد منجر به بدهی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بانک ها به بانک مرکزی می شود. با …

دکتر محمد ابونوری در گفتکو با موبنا افزود: آمارها نشان می دهد، در طول شش روز اجرای طرح خرید خودرو حداقل تعداد یکصد هزار نفر ثبت نام کرده اند که با توجه به تعلق وام ۲۵ میلیون تومانی به هر فرد منجر به بدهی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بانک ها به بانک مرکزی می شود. با توجه به ضریب افزایش نقدینگی که عدد شش است، این اقدام منجر به افزایش پایه پولی (۲۵۰۰ میلیارد تومان ) و افزایش نقدینگی به میزان ۱۵ هزار میلیارد تومان می شود.

وی با ذکر این نکته که ۲۵۰۰ میلیارد تومان این رقم برای خرید خودرو صرف می شود اظهار داشت : ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مابقی که به صورت تسهیلات در سیستم بانکی ایجاد می شود مشخص نیست صرف چه اموری خواهد شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بانک ها در شش ماهه سال جاری ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به مردم تسهیلات داده اند که در سال۹۳ این رقم ۳۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است. این موضوع نشان می‌دهد که افزایش تسهیلات نتوانسته اقتصاد را از رکود خارج نماید حال چگونه می توان امید داشت که این سیاست دولت اقتصاد را از رکود نجات دهد.

ابونوری تاکید کرد: اگر دولت در خروج اقتصاد از رکود تاکنون توفیقی نداشته دلیل اصلی آن عدم شناخت رفتار تقاضا در اقتصاد و نبود اطلاعات دقیقی از اوضاع کنونی است.

نوشته های مشابه

وی با بیان اینکه دولت در فضای بسیار تاریکی از اقتصاد قدم برمی دارد، عنوان کرد: دولت حتی تحلیل دقیقی از عملکرد موجود اقتصاد ندارد زیرا تحلیل های اقتصادی تنها در چارچوب تئوری های مشخص اقتصاد متعارف انجام می شود. این تئوری های اقتصادی برای یک نظام سرمایه داری ارایه شده که زیر ساخت های آن با زیر ساخت های اقتصاد ایران سنخیتی ندارد.

۱۳۰/

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا