اعتراض به افزایش اعدام ها در عربستان

عفو بین الملل روزگذشته اعلام کرد که عربستان در سال جاری میلادی تاکنون دست کم ۱۵۱ نفر را اعدام کرده که این بیشترین تعداد ازسال ۱۹۹۵و بالاترین میانگین اعدام ها درسال های اخیر است که قبلا به ندرت از۹۰ مورد تجاوز می کرد. براساس این گزارش تا این لحظه امکان دسترسی به هیچیک ازمسولان وزارت …

عفو بین الملل روزگذشته اعلام کرد که عربستان در سال جاری میلادی تاکنون دست کم ۱۵۱ نفر را اعدام کرده که این بیشترین تعداد ازسال ۱۹۹۵و بالاترین میانگین اعدام ها درسال های اخیر است که قبلا به ندرت از۹۰ مورد تجاوز می کرد.

براساس این گزارش تا این لحظه امکان دسترسی به هیچیک ازمسولان وزارت دادگستری عربستان برای اظهار نظر درباره علل افزایش این اعدام ها فراهم نشده است.

برخی تحلیلگران سیاسی می گویند که افزایش اعدام ها احتمالا بیانگر واکنش تند درقبال تحولات مربوط به جنگ ها وناآرامی های منطقه ای است.

ازسوی دیگر سازمان های مدافع حقوق بشر می گویند که عربستان سعودی جزو پنج کشوری است که بالاترین احکام اعدام درآن اجرا می شود.

دربیانیه عفو بین الملل آمده است، آخرین باری که عربستان تنها دریکسال بیش از ۱۵۰ نفر را اعدام کرد، سال ۱۹۹۵ بود که ۱۹۲ نفر اعدام شدند.

طرفداران اجرای مجازات اعدام درعربستان می گویند: اعدامی که معمولا با یک ضربه شمشیر انجام می شود، مانند تزریق ماده کشنده ای است که درآمریکا مورد استفاده قرار می گیرد.

سازمان عفو بین الملل گفته است که مجازات اعدام به صورتی نامناسب علیه خارجیان در عربستان به کار می رود و از ۶۳ فردی که امسال به اتهام مواد مخدر اعدام شدند، ۴۵ نفرشان خارجی بودند.
از سوی دیگر تعداد کل خارجی هایی که درسال جاری دراین کشور اعدام شدند، به ۷۱ نفر رسیده است.

سازمان عفو بین الملل پیشتر نیز دراعتراض به موج اعدام ها درعربستان از احکام اعدام در این کشور با عنوان قتل با نام قانون یاد کرد.

این سازمان درگزارش سالانه خود اعلام کرد که عربستان تنها کشوری درجهان است که بیشترین موارد حکم اعدام را به اجرا گذاشته است.

عفو بین الملل درادامه ازعربستان خواست صدور حکم اعدام را حداقل برای افراد زیر ۱۸ سال و افراد دچار اختلالات روانی و عقلانی متوقف کند.

عفو بین الملل در گزارش خود تاکید کرد که بیشتر اعدام ها از طریق گردن زدن در ملا عام و سپس، از طریق تیرباران انجام شده و در مواردی هم اجساد اعدام شدگان، برای مدتی در مکان های عمومی در معرض دید مردم قرار گرفته است.

این سازمان افزود : اقدامات قضایی درعربستان احیانا به گونه ای است که متهمان حق برخورداری ازوکیل ویا محاکمه علنی را ندارند واعتراف گرفتن ازمتهمان تحت شکنجه انجام می شود وچنانچه متهمان خارجی باشند ازداشتن مترجم هم محروم هستند.

عربستان که یکی از نزدیک ترین متحدان آمریکا درمنطقه خاورمیانه به شمار می رود، با این کشور از نظر امنیتی اقتصادی و سیاسی روابط نزدیک دارد.

۱۷۶/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا