از ماشین حساب جادوئی کازموس ۱ تا دلیلی شبه علمی برای حال خوب و بد برخی روزها! (+تصاویر)

در همان نگاه نخست، دکمه بایو (BIO) روی صفحه کلید ماشین حساب کازموس ۱ و سه موج سینوسی جلب توجه می کنند…

موبنا – شرکت کازموس اینترنشنال که در آتلانتا جورجیا مستقر بود، در سال ۱۹۷۷ یک ماشین حساب زیست‌آهنگ جیبی را معرفی کرد.

در همان نگاه نخست، دکمه بایو (BIO) روی صفحه کلید ماشین حساب کازموس ۱ و سه موج سینوسی جلب توجه می کنند. این سه موج نشان دهنده چرخه فیزیکی، چرخه احساسی و چرخه فکری هستند.

از ماشین حساب جادوئی کازموس 1 تا دلیلی شبه علمی برای حال خوب و بد برخی روزها! (+تصاویر)

نظریه زیست‌ آهنگ یا بیوریتم یک ایده شبه علمی است. بر این اساس، زیست‌ آهنگ ها چرخه های ذاتی هستند که متابولیسم، هماهنگی، احساسات، تمایلات جنسی، حافظه و غیره را تنظیم می کنند. ما سه چرخه زیست‌ آهنگ اساسی داریم و هر چرخه طول عمر خاصی دارد. یک چرخه فیزیکی ۲۳ روز، چرخه احساسی ۲۸ روز و چرخه فکری ۳۳ روز است.

این ایده توسط ویلهلم فلیس در اواخر قرن نوزدهم مطرح شد و در اواخر دهه ۱۹۷۰ در آمریکا رایج شد. بر اساس نظریه زیست‌ آهنگ ها، زندگی یک فرد تحت تاثیر چرخه های بیولوژیکی موزون است که بر توانایی او در حوزه های مختلف مانند فعالیت های ذهنی، فیزیکی و احساسی تاثیر می گذارد.

نوشته های مشابه

در نقطه میانی و نقطه پایانی هر چرخه، چرخه به شدت به نقطه صفر باز می گردد و قطبیت را تغییر می دهد، از این رو، یک روز گذار که روز احتیاط یا روز بحرانی نیز نامیده می شود را ایجاد می کند. با تغییر قطبیت هر چرخه، ما فراز و نشیب های زندگی را تجربه می کنیم!

از ماشین حساب جادوئی کازموس 1 تا دلیلی شبه علمی برای حال خوب و بد برخی روزها! (+تصاویر)
از ماشین حساب جادوئی کازموس 1 تا دلیلی شبه علمی برای حال خوب و بد برخی روزها! (+تصاویر)

درباره بیوریتم (BIORHYTHM) بیشتر بدانیم

(مطالب این قسمت از صفحه پژمان فتحی)

بیوریتم (Biorhythm) یا زیست آهنگ دانش شناخت ریتم‌های بدن انسان است. درباره بیوریتم biorhythms  یا زیست آهنگ را با هم صحبت میکنیم شاید شما هم مثل ما تجربه کرده باشید که بعضی روزها از قدرت و انرژی زیادی برخورداریم و قادر به انجام هر کاری هستیم.

بعضی وقتها آنقدر خسته و بی رمق هستیم که از انجام کارهای ساده خود نیز رنجور می شویم، گاهی اوقات سرحال و شاداب هستیم و برعکس بعضی روزها بی دلیل کسل و بی حوصله هستیم و نیز در مورد قدرت ذهن ما نیز چنین است.

بعضی روزها خوب یاد می گیریم و حافظه خوبی داریم و اما در برخی مواقع کندذهن و تنبل می شویم ، براستی چرا چنین حالتی در ما رخ می دهد؟

جواب: به خاطر وجود بیوریتم biorhythms در سیستم بدن ماست که ما تغییر حالت می دهیم، در وجود انسان سطوح انرژی های مختلفی وجود دارد که از بدو تولد فرد شروع به زیاد شدن و سپس کم شدن و تکرار این دوره ادامه می یابد و تغییر این سیکل ها باعث تغییر حالات مختلفی در انسان می شود.

در واقع انرژی فیزیکی، حالات روحی و وضعیت احساسات ما و نیز توان فکری و قدرت یادگیری و حتی حس ششم ما همه به شکل دوره ای کم و زیاد می شوند

واژه بیوریتم در واژه نامه آکسفورد به صورت زیر تعریف شده است: «هر الگوی مکرری از فعالیتهای فیزیکی، احساسی و اداراکی که بر رفتار انسان اثر می گذارد» و معادل فارسی آن زیست آهنگ نامیده می شود.

تاریخچه کشف بیوریتم biorhythms یا زیست آهنگ :

در سال ۱۸۹۰ میلادی برای نخستین بار یک پزشک آلمانی بنام ویلیام فلیس وجود سیکل های بیوریتم biorhythms  یا زیست آهنگ در بدن انسان را کشف کرد.

او که آمار و تحقیقات زیادی روی وضعیت بیمارانش انجام می داد پی به وجود سیکل های ۲۳ روزه ی فیزیکی و ۲۸ روزه احساسی در وجود بیماران خود برد، جالب اینجاست که همزمان با وی بدون اطلاع از نتایج او، روانشناس دیگری بنام پروفسور هرمان اسووبودا در اتریش نتایج دوره ای ۲۳ روزه فیزیکی و ۲۸ روزه احساسی را بدست آورد که این نتایج یکسان و مستقل از هم به طور شگفت انگیز باعث تأیید نظریه بیوریتم شد و در نهایت باعث علاقمندی دیگر دانشمندان همچون فروید و نیز انجام آزمایشات دیگری در این زمینه شد.

در سال ۱۹۲۰ دکتر آلفرد تلتشر با بررسی توان یادگیری و قدرت فکر شاگردان خود سیکل ۳۳ روزه ادراکی را کشف نمود و بعدها سیکل ۳۸ روزه که بر حس ششم و الهامات درونی تأثیر داشت نیز کشف شد.

از ماشین حساب جادوئی کازموس 1 تا دلیلی شبه علمی برای حال خوب و بد برخی روزها! (+تصاویر)

انواع سیکلهای بیوریتم biorhythms  یا زیست آهنگ :

سیکل های بیوریتم biorhythms  یا زیست آهنگ زیادی در بدن ما وجود دارد که البته ما به بررسی ۳ سیکل اصلی فیزیکی، احساسی، ادراکی و سیکل فرعی حس ششم می پردازیم.

تمام سیکل های بیوریتم به شکل نمودار سینوسی از بدو تولد آغاز می شوند و حول خط مبنا یا محور زمان با پریودهای متفاوت در حال زیاد و کم شدن ادامه می یابند.

روز آغازین همانطور که در شکل ملاحظه می کنید ابتدا نمودار در بالای خط مبنا در منطقه مثبت یا فعال حرکت کرده سپس به اوج خود رسیده و بعد شروع به حرکت به سمت پائین و وارد شدن به منطقه غیرفعال یا منفی زیر خط مبنا می کند.

در واقع زمانی که یک سیکل در منطقه مثبت قرار دارد فرد دارای حداکثر انرژی بوده و هرچه جلوتر می رود انرژی خود را از دست می دهد و زمانی هم که سیکل مورد نظر وارد منطقه منفی می شود سطح انرژی پائین و آرام آرام انرژی از دست رفته جبران می شود.

مهمترین سیکل های بیوریتم biorhythms  یا زیست آهنگ

سیکل ادراکی

intellectual biorhythm این سیکل بیوریتم که بر قدرت ذهن و کارکرد مغز و میزان یادگیری و حافظه تأثیرگذار

سیکل احساسی:

emotional biorhythm این سیکل که بر سیستم عصبی ، حالات روحی و احساسات انسان تأثیرگذار است.

سیکل فیزیکی:

physical biorhythm این سیکل بر نیروی جسمانی، قدرت و بنیه و تکاپوی انسان تأثیرگذار است.

سیکل فیزیکی :

این سیکل بر نیروی جسمانی، قدرت و بنیه و تکاپوی انسان تأثیرگذار است. دارای دوره ۲۳ روزه است که ۵/۱۱ روز آن در منطقه مثبت و پرانرژی به سر می برد و ۵/۱۱ روز دیگر آن در حالت سطح انرژی پائین و در نتیجه قدرت و استقامت نیز پایین می باشد.

سیکل احساسی :

این سیکل که بر سیستم عصبی ، حالات روحی و احساسات انسان تأثیرگذار است دوره ۲۸ روزه دارد که ۱۴ روز اول احساس شادی و نشاط و خوش بینی را ایجاد کرده و ۱۴ روز دوم که نمودار در حالت منفی است امکان کسالت، بی حوصلگی و کج خلقی وجود دارد.

سیکل ادراکی :

این سیکل بیوریتم که بر قدرت ذهن و کارکرد مغز و میزان یادگیری و حافظه تأثیرگذار است، دارای پریود ۳۳ روزه می باشد که ۵/۱۶ روز نمودار مثبت و باعث کارکرد بهتر مغز و تصمیم گیری و یادگیری بهتر می شود و از روز ۱۷ تا ۳۳ که نمودار منفی است کارکرد مغز پایین و حافظه و قضاوت و تصمیم گیری ضعیف می گردد.

سیکل حس ششم :

این سیکل از سیکل های فرعی محسوب می شود و مؤثر بر حس ششم و الهام و دریافت مستقیم می باشد و دارای دوره ۳۸ روزه «۱۹ روز مثبت و ۱۹ روز منفی» است.

از ماشین حساب جادوئی کازموس 1 تا دلیلی شبه علمی برای حال خوب و بد برخی روزها! (+تصاویر)

چگونه نمودار بیوریتم یا زیست آهنگ را تفسیر نمایید؟

هر یک از چرخه های سه گانه براساس موج سینوسی حرکت می کنند. هر فرکانس از این موج سه ناحیه دارد.

هر یک از چرخه ها در این ناحیه در مرحله دشارژ یا ضعف قرار دارد. ناحیه سوم, نقطه بحرانی (Critical) است که دقیقا مرز نقطه صفر است و مرحله گذر از ناحیه مثبت به ناحیه منفی یا بالعکس است .

ناحیه اول ناحیه مثبت, پرانرژی یا اکتیو ( Active ) است که در بالای نقطه صفر قرار دارد.

هر یک از چرخه ها که در این ناحیه قرار دارند, در مرحله شارژ است و قابلیت اعتماد دارد. ناحیه دوم ناحیه منفی، کم ارزش یا پسیو ( Pasive ) است که در پایین نقطه صفر قرار دارد.

این نقاط بسیار حساس هستند و در این روزها هیچ چیز قابل حدس نیست و طبیعت، خلق و خو و رفتارهای فیزیکی، احساسی و ذهنی انسان به طرز وحشیانه و افسار گسیخته ای تغییر می کند. نباید اعتبار زیادی برای آنها قائل شد و لحظات بحرانی زندگی افراد معمولا روزهایی هستند که هریک از منحنی ها از حالت مثبت به حالت منفی می روند و می توانند روزهای نحس و بدشانسی باشند.

از آنجا که هر یک از چرخه ها دارای فرکانس های متفاوتی هستند، نمودار بیوریتم انسان در هر روز می تواند شرایط متفاوتی داشته باشد و تفسیر خاص خود را بطلبد و حال اگر تمامی منحنی های بیوریتم فردی در منفی ترین حالت ممکن قرار داشته باشد، به معنی آن است که انرژی حیاتی بدن در بدترین و آسیب پذیرترین شرایط قرار دارد و انسان نباید طبق عادت به واکنش های جسمی, روحی و ذهنی خود اعتماد کند.

در اینجا باید این نکته را یادآوری نمود که اگر در هر لحظه یا هر روز یک خبر خوشحال کننده به کسی داده شود، صرف نظر از این که منحنی های درونی وی در چه ناحیه ای باشند؛ از انرژی لبریز خواهد شد و این با بحث بیوریتم biorhythms یا زیست آهنگ که به فعل و انفعالات درونی افراد وابسته است، ارتباطی نداشته و فقط یک تحریک بیرونی محسوب می گردد.

منبع
عصرایران
دکمه بازگشت به بالا