روزی ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی می‌تواند خطر مرگ را کاهش دهد

هرچه پیاده‌روی بیشتر باشد، فواید آن برای سلامتی شما بیشتر خواهد بود.

موبنا-به نقل از گاردین، دانشمندان در بزرگ‌ترین پژوهشی که تاکنون در این زمینه انجام شده است، دریافته‌اند که ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی روزانه می‌تواند ریسک مرگ بر اثر دلایل مختلف را پایین بیاورد. هرچه مقدار پیاده‌روی بیشتر شود، فواید سلامتی هم بیشتر خواهد شد.

محققانی به رهبری «ماچی باناچ»، استاد کاردیولوژی دانشگاه پزشکی لودز لهستان، با بررسی داده‌های ۲۲۶,۸۸۹ نفر از ۱۷ مطالعه که پیش‌تر انجام شده بود، متوجه شدند که تحرک روزانه به مقدار حداقل ۳۹۶۷ قدم می‌تواند با کاهش ریسک مرگ به دلایل مختلف همراه باشد. اگر این مقدار به ۲۳۳۷ قدم برسد، ریسک مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی-عروقی پایین می‌آید.

دانشمندان می‌گویند با هر افزایش ۱۰۰۰تایی بر تعداد قدم‌ها می‌توان کاهش ۱۵ درصدی مرگ به دلایل مختلف و با افزایش ۵۰۰تایی قدم‌ها، کاهش ۷ درصدی مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی-عروقی را مشاهده کرد. این پژوهش نشان داده است که هرچه بیشتر راه بروید، بهتر است و نتایج این یافته‌ها صرف‌نظر از سن یا وضعیت اقلیمی منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، به‌صورت مشترک برای زنان و مردان قابل تعمیم است.

پیاده‌روی در جوانان و سالمندان چقدر باید باشد؟

نوشته های مشابه

محققان مدعی‌اند که بیشترین اثر سلامتی در جوان‌ترها زمانی مشاهده می‌شود که روزانه بین ۷ تا ۱۳ هزار قدم پیاده‌روی کرده باشند. این تأثیر در سنین ۶۰ به بالا در بازه ۶ تا ۱۰ هزار قدم دیده شده است. آن‌ها می‌گویند اثر پیاده‌روی تا ۲۰ هزار قدم در روز را هم بررسی کرده و متوجه افزایش فواید آن بر سلامتی افراد شده‌اند. البته داده‌های مربوط به کسانی که پیاده‌روی‌شان تا این حد زیاد بوده، کمتر بوده است.

باناچ می‌گوید: «در دنیایی که داروهای پیشرفته‌تری برای بیماری‌های خاص نظیر بیماری‌های قلبی-عروقی داریم، باور دارم که همیشه باید بر تغییر سبک زندگی ازجمله در رژیم غذایی و ورزش تأکید کنیم که قهرمان اصلی تحقیق ما بوده است و اگر نگوییم بیشتر از داروها، اما به‌اندازه آن‌ها در کاهش مشکلات قلبی-عروقی و افزایش طول عمر مؤثر بوده است.»

 

نتایج این پژوهش در مجله European Journal of Preventive Cardiology پذیرفته شده است.

دیجیاتو

دکمه بازگشت به بالا