ساخت آئروژلی که آب آشامیدنی ارزان تولید می کند

آئروژلی ساخته شده که می تواند آب آلوده یا شور را با روشی ارزان به آب آشامیدنی تبدیل کند.

مجله آنلاین موبنا – با تبدیل آب شور یا آب آلوده به بخار آب می توان به آب آشامیدنی خالص و پاک دست یافت. با کمک یک ماده که به تازگی ساخته شده، این روش در آینده ارزانتر و ساده تر خواهد بود.ساخت آئروژلی که آب آشامیدنی ارزان تولید می کند

شائوبوهان دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاه  «لینکوپینگ» سوئد این ماده را اختراع کرده که در حقیقت یک آئروژل بسیار متخلخل و ارزان است. این آئروژل از سلولز و هوا تشکیل شده که پلیمر ارگانیکی به نام PEDOT:PSS نیز به آن اضافه شده است.

سلولز فراوان ترین ترکیب روی زمین است و جزء اصلی سلول های گیاهان به حساب می آید. PEDOT:PSS نیز قابلیت جذب انرژی نور را خورشید دارد و  به خوبی با طیف مادون قرمز آفتاب که گرما در خود دارد، هماهنگ است.

برای آنکه یک لایه نازک از این آئروژل روی سطح آب آلوده یا شور شناور یک دستگاه تقطیر خورشیدی شناور شود، باید یک لایه شناور از کفی متخلخل زیر آن وجود داشته باشد. پس از قرار دادن کف، آئروژل آب زیر آن و همزمان گرمای انرژی خورشید را از بالا جذب می کند.

این روند سبب می شود آب جذب شده به سرعت بخار شود. سرعت بخار شدن آب در این فرایند ۴ تا ۵ برابر بیشتر از زمانی است که خورشید به طور مستقیم به آن بتابد.

بخار آب در یک صفحه که بالای آئروژل قرار می گیرد، متراکم می شود و به شکل قطره ای آب تصفیه شده جمع آوری می شود.

تمام نمک یا ناخالصی های دیگر نیز زیر ژل باقی می مانند که می توان آنها را به راحتی شست یا دوباره استفاده کرد.

تحقیقی در این باره در نشریه Advanced Sustainable Systems منتشر شده است.

 منبع: مهر 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا