در ۲۰۱۶ منتظر چه اتفاقاتي باشيم؟

سال ۲۰۱۵ به پایان رسید و صفحه‌های تقویم چند روزی است عدد ۲۰۱۶ را نشان می‌دهند. در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به مهم‌ترین رخدادهای فرهنگی‌اي که در ۱۲ ماه آینده رخ خواهند داد: ژانویه «جولین بارنز» نویسنده برنده سال ۲۰۱۱ جایزه «من بوکر» جدیدترین رمانش را در نخستین ماه میلادی روانه بازار می‌کند. این کتاب …

سال ۲۰۱۵ به پایان رسید و صفحه‌های تقویم چند روزی است عدد ۲۰۱۶ را نشان می‌دهند. در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به مهم‌ترین رخدادهای فرهنگی‌اي که در ۱۲ ماه آینده رخ خواهند داد:
ژانویه
«جولین بارنز» نویسنده برنده سال ۲۰۱۱ جایزه «من بوکر» جدیدترین رمانش را در نخستین ماه میلادی روانه بازار می‌کند. این کتاب که «صدای زمان» نام دارد، از سوی انتشارات «جوناتان کیپ» منتشر می‌شود. این اولین اثر بارنز پس از کسب جایزه «بوکر» با رمان «حس یک پایان» به حساب می‌آید. «صدای زمان» براساس زندگی «دمیتری شوستاکوویچ» آهنگساز و پیانیست مطرح شوروی سابق نوشته شده و داستان آن در دهه ۱۹۳۰ یعنی دوران حکومت استالین روایت می‌شود.
فوریه
«جومپا لاهیری» نویسنده هندی‌تبار برنده جایزه «پولیتزر» اوایل این ماه، جدیدترین اثرش را با عنوان «به بیان دیگر» از سوی انتشارات «بلومزبری» راهی کتاب‌فروشی‌ها می‌کند. این کتاب غیرداستانی مجموعه خاطرات و نامه‌هایی عاشقانه به دو زبان ایتالیایی و انگلیسی است که «آن گلدشتاین» بخش‌هایی از آن را ترجمه کرده است. لاهیری در ژانویه گذشته موفق شد جایزه ادبیات جنوب آسیا را برای رمان «زمین پست» به خود اختصاص دهد. «مترجم دردها» معروف‌ترین کتاب این نویسنده هندی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۰ جایزه «پولیتزر» را برایش به ارمغان آورد. لاهیری از پدر و مادری بنگالی در لندن به دنیا آمده و در کودکی به آمریکا مهاجرت کرده است.
مارس
سوم مارس مصادف است با چهارصدمین سالگرد درگذشت «میگوئل دو سروانتس». به همین مناسبت شبکه «RSC» فیلمی را با الهام گرفتن از «دن کیشوت» شاهکار عمر این نویسنده و شاعر اسپانیایی به روی آنتن می‌برد.
بیست‌وهشتم این ماه نیز هفتادوپنجمین سالگرد درگذشت «ویرجینیا وولف» نویسنده سرشناس رمان‌هایی چون «خیراب‌ها»، «به سوی فانوس دریایی» و «اورلاندو» است.
نویسنده «سفر به بیرون»، «شب و روز»، «اتاق جیکوب»، «خانم دلووی»، «اتاقی از آن خود» و «سه گینی» ۲۸ مارس ۱۹۴۱ خسته از رویدادهای تلخ جنگ‌های جهانی، سنگ در جیب‌هایش ریخت و خود را در رودخانه غرق کرد.
آوریل
سوم آوریل بیست‌وپنجمین سالگرد خاموش شدن ابدی «گراهام گرین» از بزرگ‌ترین نویسندگان قرن بیستم میلادی است که کارهایی چون «قدرت و جلال»، «جان کلام»، «آمریکایی آرام» و «پایان رابطه» را در کارنامه‌اش داشت.
اقتباس سینمایی از «کتاب جنگل» اثر معروف کلاسیک «رودیارد کیپلینگ» به کارگردانی «جان فاوریو» در نیمه آوریل اکران می‌شود. «اسکارلت یوهانسون»، «بن کینگزلی»، «بیل مورای» و «ادریس البا» در این فیلم هنرنمایی کرده‌اند.
ژوئن
«سیدارتا موکرجی» که برای نگارش «امپراتور همه بیماری‌ها: زندگی‌نامه سرطان» شهرت دارد، امسال کتابی غیرداستانی به نام «ژن: تاریخچه‌ای خودمانی» را روانه بازار می‌کند. اثر قبلی او درباره بیماری سرطان بوده  و در این کار به بررسی‌هایش درباره مسئله وراثت‌ و ریشه بیماری روانی در تاریخ خانوادگی خود پرداخته است.
جولای
جولای‌، ماه چندان پرمشغله‌ای برای ادبیات‌دوستان نخواهد بود؛ بیست‌ودوم این ماه «غول بزرگ مهربان» رولد دال که به اختصار «BFG» خوانده می‌شود، راهی سینماها می‌شود. «استیون اسپیلبرگ» کارگردان مشهوری است که این رمان دال را مورد اقتباس قرار داده است. «مارک رایلنس» نقش غول و «پنه‌لوپه ویلتون» نقش ملکه را در این اثر ایفا می‌کنند.
آگوست
«آلی اسمیت» از سرشناس‌ترین نویسندگان انگلیسی سال گذشته جایزه ادبیات داستانی زنان «بیلیز» را با رمان «چگونه هر دو باشیم» از آن خود کرد. او در سال ۲۰۱۶ «پاییز» را به کتاب‌دوستان عرضه می‌کند.
به گزارش گاردین‌، اسمیت نویسنده‌ای است که تاکنون جوایز معتبری همچون جایزه رمان «کاستا» و جایزه «گلداسمیتس» را به دست آورده است. او همچنین یک‌بار به فهرست نهایی جایزه «من بوکر» راه یافته است.
سپتامبر
«ایمیر مک‌براید» که سال ۲۰۱۴ با اولین رمانش «دختر چیزی نیمه‌شکل‌یافته است» توانست جایزه «دزموند الیوت» و «بیلیز» را به خانه ببرد، در ماه سپتامبر دومین اثر ادبی‌اش‌ «بوهمیایی‌های لِسِر» را منتشر می‌کند. این رمان درباره دختری است که همچون نویسنده کتاب، از ایرلند راهی لندن شده تا بازیگری بخواند.
«ِاما دون‌اِهو» نویسند ایرلندی کانادایی سال ۲۰۱۰ کتاب «اتاق» را منتشر و به موفقیت چشمگیری دست پیدا کرد. او در پاییز ۲۰۱۶ اثری را با نام «شگفتی» به کتاب‌فروشی‌ها عرضه خواهد کرد.
ا کتبر
سه اقتباس مهم سینمایی هم در ماه اکتبر به نمایش درمی‌آیند: یکی «دختری در قطار» با بازی «امیلی بلانت» و کارگردانی «تیت تایلر» که براساس رمان پرفروش «پائولا هاوکینز» ساخته می‌شود، دومی فیلم «دوزخ» که براساس کتاب «دن براون» تولید می‌شود و دیگری اقتباس «هرگز برنگرد» با درخشش «تام کروز» در نقش اصلی که برداشتی سینمایی از یکی از رمان‌های مجموعه «جک ریچر» لی چایلد خواهد بود.
نوامبر
در یازدهم ماه نوامبر «آنگ لی» فیلمساز صاحب‌نام تایوانی آمریکایی فیلم «راه رفتن طولانی بین دو نیمه» را که براساس رمان برنده جایزه «بن فاونتن» می‌سازد‌، به روی پرده خواهد برد. این رمان که جایزه حلقه منتقدان کتاب ملی آمریکا را کسب کرده، درباره گروهی از سربازان جنگ عراق است که پیش از اعزام در آمریکا جشن پیروزی برپا می‌کنند.
دسامبر
چهاردهمین روز دسامبر ۲۰۱۶ برابر است با ۱۰۰ سالگی «شرلی جکسون»، نویسنده ژانر تخیلی و وحشت آمریکا که تاثیر چشمگیری بر آثار «نیل گیمن» و «استفن کینگ» گذاشته است.
بیست‌ونهم دسامبر هم کتاب‌دوستان جشن ۱۰۰ سالگی انتشار رمان «چهره مرد هنرمند در جوانی» شاهکار ادبی «جیمز جویس» را برگزار می‌کنند. داستان این کتاب که ماجراهای پسری از ۲ تا ۲۰ سالگی را بیان می‌کند، بسیار پیچیده است و در آن به مسائلی از قبیل ایرلند، انسان، کودک، ترس و خدا پرداخته می‌شود. منتقدان بر این باورند که این اثر مقدمه خلق «اولیس» شاهکار عمر «جیمز جویس» است. «چهره مرد هنرمند در جوانی» به نوعی زندگینامه خودنوشت این شخصیت ادبی ایرلندی محسوب می‌شود.

۱۷۹/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا