انتقاد از شعارهای تند علیه آل سعود

نماینده مجلس ششم در مجلس گفت: اگر شعارهای مخالف‌آمیز با تبدیل به شعارهای دست‌نیافتنی مثل سرنگونی حکومت عربستان شود یا شعار قومیتی مثل شعارهای ضدطایفه سعودی سر داده شود، فشار سیاسی لازم برای پیگیری این مسئله را از بین ببریم. احمد شیرزاد در تحلیل واکنش‌ها به حادثه منا اظهار داشت: مشابه چنین فضایی یک‌بار دیگر …

نماینده مجلس ششم در مجلس گفت: اگر شعارهای مخالف‌آمیز با تبدیل به شعارهای دست‌نیافتنی مثل سرنگونی حکومت عربستان شود یا شعار قومیتی مثل شعارهای ضدطایفه سعودی سر داده شود، فشار سیاسی لازم برای پیگیری این مسئله را از بین ببریم.

احمد شیرزاد در تحلیل واکنش‌ها به حادثه منا اظهار داشت: مشابه چنین فضایی یک‌بار دیگر هم رخ داده بود و بعد از اتفاقی که برای دو نوجوان در فرودگاه جده پیش آمد و مورد آزار قرار گرفته بودند، حساسیت‌ها نسبت به نوع رابطه ایران و عربستان بالا رفت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه وضعیت فعلی موقعیت خطیری است و موقعیت مشابه آن کم بوده است٬ تاکید کرد: در اینکه بی‌لیاقت و بی‌کفایتی مسئولان عربستانی در مدیریت حاجیان باعث این اتفاق شده تردیدی نیست٬ اما اگر شعارها تبدیل به شعارهای دست‌نیافتنی مثل سرنگونی حکومت عربستان شود یا شعار قومیتی مثل شعارهای ضدطایفه سعودی سر داده شود، فشار سیاسی لازم برای پیگیری این مسئله را از بین ببریم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر می‌خواهیم دولت با فشارهای دیپلماتیک منافع ملی را در این مسئله حفظ کند٬ باید به این مسئله توجه کنیم که شعار تند٬ نه تنها موضع ایران را تقویت نمی‌کند٬ بلکه باعث می‌شود برخی یاوه‌گویی‌های مسئولان عربستانی بیشتر تقویت شود که ایرانیان به دنبال شعار بودند.

شیرزاد تاکید کرد اگر دولت ایران با یک لابی مناسب فشار به حکومت عربستان بیاورد می‌تواند برای جبران این اتفاق اقدامات سیاسی لازم را انجام دهد٬ اما در صورتی که رفتار رادیکال در دستور کار قرار بگیرد ممکن است این مسیر با اخلال مواجه شود.

عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی با اشاره به اینکه موضع عربستان به خاطر این مسئله در بین کشورهای اسلامی تضعیف شده و مورد سرزنش سایر کشورها قرار گرفته است٬ گفت: ما نباید با رفتار یک‌جانبه از کشورهای دیگر رفتار جدایی نشان دهیم و هرچند نباید از خون حجاج سو استفاده شود اما به هر حال سلطه گری و حمایت از گروه‌های افراطی عربستان را در موضع ضعف قرار داده است و هرچند با هزینه بسیار زیاد اما به هر حال امروز فضای به وجود آمده است که می‌توان از آن برای کنترل عربستان استفاده کرد و شعار تند و نابه‌جا دادن این مسئله را به نا کجا خواهد برد.

شیرزاد هم چنین با انتقاد از برخی محورهای خبری در صداوسیما در قضیه فاجعه منا گفت: در روزهای گذشته برخی تحلیلگران صداوسیما اصرار دارند که اداره حرمین شرفین به سبک واتیکان شود و دولت سعودی مسئولیتی در اداره آن نداشته باشد٬ اما شخصا فکر می‌کنم این پیشنهاد اشتباهی است چون عربستان یک حکومت عرفی است و مثل هر حکومت عرفی دیگری مسئولیت‌های عرفی مقابل در جامعه جهانی دارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طب با اشاره به اینکه برخی در ایران گمان می‌کنند در صورت خارج شدن اداره شهرهای مقدس از دست حکومت عربستان، ایران هم در اداره آن دخالت خواهد کرد٬ هشدار داد: در صورت وقوع چنین اتفاقی دقیقا  برعکس رفتار خواهد شد و افراطی‌ترین بخش حکومت عربستان اداره حرمین را بر عهده خواهند گرفت و زائران ایرانی ناچار هر ساله پول هنگفت به آنها خواهند داد.

شیرزاد افزود: این شعار هرچند ظاهر گیرایی دارد اما باطن آن برای ایران و شیعیان دردسرساز خواهد بود و با وجود همه بی‌سامانی‌هایی که در این سال‌ها از دولت عربستان دیدیم٬ اما اداره شهرهای مقدس توسط یک حکومت عرفی بهتر از اداره توسط افرادی است که بیشترین نفرت را نسبت به شیعیان دارند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا