موج سوم ایدز در راه است!

ایسنا: علی کماسیبا بیان اینکه موج سوم ایدز در کشور به راه افتاده، گفت: متاسفانه در این موج، ایدز از طریق تماس جنسی انتقال پیدا می‌کند. وی خاطرنشان کرد: موج اول ایدز در ایران از طریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و موج دوم آن نیز از طریق تزریق مشترک میان معتادان تزریقی به راه …

ایسنا: علی کماسیبا بیان اینکه موج سوم ایدز در کشور به راه افتاده، گفت: متاسفانه در این موج، ایدز از طریق تماس جنسی انتقال پیدا می‌کند. وی خاطرنشان کرد: موج اول ایدز در ایران از طریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و موج دوم آن نیز از طریق تزریق مشترک میان معتادان تزریقی به راه افتاد و در حال حاضر با موج سوم ایدز که انتقال از طریق تماس جنسی است، مواجه هستیم. وی با اشاره به افزایش ۱۱ درصدی تعداد زنان شناسایی شده مبتلا به HIV در سال جاری، اظهار کرد: متاسفانه امسال بیش از یک سوم موارد شناسایی شده HIV مثبت را زنان تشکیل دادند. کماسی تصریح کرد: در سال‌های گذشته بیشتر موارد آلودگی به HIV را مردان معتاد که از تزریق مشترک آلوده شده بودند، تشکیل می‌دادند و این مردان که بیشتر آنها متاهل بودند، آلودگی را به زنان خود منتقل کرده و در حال حاضر این زنان هستند که بیشترین موارد شناسایی جدید را به خود اختصاص می‌دهند.

وی افزود: چنانچه روند شناسایی زنان مبتلا به HIV به سرعت صورت نگیرد و این زنان از مراجعه به دفاتر مشاوره به خاطر انگ موجود در جامعه خودداری کنند، قطعا در آینده نزدیک با موج دیگری با عنوان کودکان مبتلا به ایدز مواجه خواهیم شد. کماسی با تاکید بر اینکه موج سوم ایدز در کشور از راه رسیده، گفت: نگرانی ما از افزایش شمار زنان وکودکان مبتلابه HIV در کشور است. وی در ادامه به تصمیم سازمان جهانی بهداشت در خصوص به صفر رساندن تعداد موارد جدید شناسایی HIV تا سال ۲۰۳۰ اشاره و اظهار کرد: بر این اساس باید بتوانیم در کشور تا سال ۲۰۲۰، ۹۰ درصد مبتلایان به HIV را شناسایی کرده و درمان آنها را آغاز کنیم و این در حالیست که تاکنون تنها ۲۰ درصد مبتلایان در کشور شناسایی شده‌اند. کارشناس مرکز بهداشت استان کرمانشاه به انگ موجود در جامعه درخصوص بیماری HIV اشاره کرد وافزود: چنانچه آگاهی مردم در زمینه این بیماری و راه‌های انتقال آن افزایش نیابد و بیماران نتوانند خود را به راحتی به مراکز مشاوره معرفی و درمان کنند، قطعا با افزایش هرچه بیشتر موارد HIV مواجه خواهیم شد.

کماسی تعداد مبتلایان به HIVاستان را حدود ۳۰۰۰ نفر اعلام و تصریح کرد: آمار HIV همواره به صورت تجمعی اعلام می‌شود و در حال حاضر با فوت حدود ۱۵ درصد این افراد، بیش از ۲۳۰۰ نفر فرد مبتلا به HIV در استان زندگی می‌کنند. متاسفانه از این تعداد نیز تنها ۱۵ درصد درمان می‌گیرند که قطعا با توجه به این شرایط برای رسیدن به اهداف‌مان در سال ۲۰۲۰ راه طولانی در پیش داریم. کارشناس مسئول برنامه HIV ایدز مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۵۱ مرکز مشاوره HIV در سطح استان، گفت: در این مراکز آزمایش، مشاوره و درمان ایدز بصورت رایگان انجام می‌شود. کماسی این تعداد مرکز را جوابگوی نیازهای استان ندانست و اظهار کرد: در حال حاضر علاوه بر افزایش تعداد مراکز مشاوره، به انجام کارهای فرهنگی در زمینه معرفی بیماری HIV نیاز داریم تا بتوانیم تمامی بیماران را در استان شناسایی کرده و تحت درمان قرار دهیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا