وام ۳ میلیونی ازدواج، سهم جوانان از منابع ۱۰۰ هزار میلیاردی بانک ها

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر تلاش نمایندگان مجلس برای افزایش وام ازدواج جوانان، گفت: علیرغم تمامی اقدامات خوب اقتصادی که دولت یازدهم انجام داده اما به هر دلیل در مدیریت منابع بانک‌ها ضعیف عمل کرده و نتوانسته است بانک‌ها را مدیریت کند به این ترتیب نفع مردم در …

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر تلاش نمایندگان مجلس برای افزایش وام ازدواج جوانان، گفت: علیرغم تمامی اقدامات خوب اقتصادی که دولت یازدهم انجام داده اما به هر دلیل در مدیریت منابع بانک‌ها ضعیف عمل کرده و نتوانسته است بانک‌ها را مدیریت کند به این ترتیب نفع مردم در این میان نادید گرفته شده است.

بانک ها به دنبال بنگاه داری هستند

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بانک‌ها عمدتا به دنبال بنگاه‌داری هستند و به منافع مالی خود بیش از حد توجه دارند به طوری که سمت و سوی این توجهات سبب فراموشی مردم شده است، در واقع بانک ها را باید برای ارایه خدمات به مردم باید مکلف ساخت زیرا با درخواست از بانک‌ها کاری پیش نمی رود.

وی با بیان اینکه اتفاقات تلخی در بانک ها رخ داده است، افزود: از آن جا که ۷۵ درصد منابع بانک ها از محل سپرده های مردم است، بانک‌ها موظف اند مردم را در اولویت نخست برای پرداخت وام قرار دهند اما متاسفانه تمام تسهیلات بانک ها بسته و محدود است و مردم اسیر دریافت وام خرد و کوچک شده اند.

جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به ضوابط سخت و پیچیده برای اخذ وام های خرد، گفت: سخت گیری های بسیار گاها سبب می شود افراد از دریافت وام منصرف شوند، در حقیقت وضعیت بانک ها به صورتی درآمده که بانک ها پول مردم را به خودشان وام می دهند و در عوض سود دریافت می کنند.

شعار دادن مشکل جوانان را حل نمی‌کند

این نماینده مردم در مجلس نهم، یادآور شد: در میان این اقشار جوانان نیازمند توجه بیشتری هستند که در حال حاضر باید از حد شعار خارج شد، شعار دادن صرف برای جوانان فایده ای ندارد، وضعیت به شیوه‌ای درآمده که جوانان نمی توانند ازدواج کنند و خانه و کالا بخرند و حتی نمی توانند درآمدی داشته باشد؛ از این رو انتظار می رود اقدامات عملیاتی برای جوانان انجام گیرد.

وی با انتقاد از ارایه وام ۳ میلیون تومانی ازدواج، گفت: ۳ میلیون تومان وام ازدواج مبلغی نیست که بتواند دردی از مشکل جوانان را درمان کند، بنابراین کف تسهیلات ازدواج باید ۱۰ میلیون تومان باشد.

جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به اینکه تنها ۳۰ هزار میلیارد سپرده قرض الحسنه از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع سپرده قرض الحسنه در اختیار بانک ها برای وام های قرض الحسنه اختصاص یافته است، گفت: مابقی این مبلغ یعنی ۷۰ هزار میلیارد تومان برای مردم هزینه نمی شود، در صورتی که باید تسهیلات به جوانان به شکل سهل و آسان واگذار شود.

وی با تاکید بر اینکه بانک ها در حق جوانان ظلم می کنند، گفت: نامه نمایندگان تلنگری به مسئولان است تا دولت یازدهم هم به صورت جدی تر به مسئله ورود پیدا کند، امروزه برای هر مراسمی مثل راهپیمایی و جنگ و دیدارهای مسئولان از جوانان یاد می شود در صورتی که ازدواج و شغل جوانان به فراموشی سپرده شده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: دولت باید بسته حمایتی – رفاهی جامع به جوانان ارائه کند، همچنین منابعی در بودجه برای جوانان و وام ازدواج دیده شده است که امروزه به دلیل روند مثبت مذاکرات بخشی از منابع آزاد خواهند شد، از این رو بهتر است مجوز لازم از سوی مجلس اخذ شود تا مشکلات جوانان رفع شود.

گفتنی است: ۱۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حسن روحانی رئیس جمهور نامه ای ارسال کرده اند که در این نامه خواستار رفع موانع ازدواج جوانان شدند.

نمایندگان در این نامه متذکر شده اند طبق آمار بانک مرکزی، بانک‌ها حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع در دو قالب سپرده قرض‌الحسنه جاری و سپرده قرض‌الحسنه پس انداز از مردم با نرخ صفر جذب کرده‌اند.از این مقدار بانک‌ها تنها ۳۰هزار میلیارد تومان سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز را به صورت قرض‌الحسنه وام می‌دهند که سهم تسهیلات ازدواج از آن تنها ۶ هزار میلیارد تومان است. در مقابل بانک‌ها از ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه جاری مردم که با نرخ صفر جذب شده است هیچ مقدار را به مصارف قرض الحسنه اختصاص نداده وبه سبب انحصاری که دارند تمامی این منابع را با نرخ‌های بالا وام می‌دهند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا