از MMS کمي بيشتر بدانيم

به گزارش گروه اخبار خارجي “موبنا” به نقل از “ويکيپد، اولين  MMS تجاري که در جهان ارسال شد در مارس سال ۲۰۰۲ ميلادي بوده است که در شبکه شرکت ارتباط از راه دور Telenor در نروژ صورت گرفت و  بيشترين كاربرد اين سرويس ارسال تصاوير گرفته شده با دوربين تلفن همراه است اما در ارسال  زنگ هاي موبايلي نيز …

به گزارش گروه اخبار خارجي “موبنا” به نقل از “ويکيپد، اولين  MMS تجاري که در جهان ارسال شد در مارس سال ۲۰۰۲ ميلادي بوده است که در شبکه شرکت ارتباط از راه دور Telenor در نروژ صورت گرفت و  بيشترين كاربرد اين سرويس ارسال تصاوير گرفته شده با دوربين تلفن همراه است اما در ارسال  زنگ هاي موبايلي نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.
 با يک نگاه به گذشته مي توان گفت که سرويس هاي ارزش افزوده موبايل ابتدا با پيام کوتاه SMS به عنوان بخشي از خانواده استانداردهاي GM متولد شد که  قابليت ارسال حداکثر ۱۶۰ کاراکتر را دارد و به سرعت جاي خود را در صنعت تلفن همراه باز کرد و تا سال ۲۰۰۰ بيش از ۱۵ ميليون پيام کوتاه هر سال تحويل داده مي شد.
در اوخر دهه ۱۹۹۰ اريکسون  سرويس EMS که در واقع تکامل يافته SMS است را ارايه کرد که کاراکتر هاي کنترل کننده مانند رنگي کردن و بولد کردن متن پيام را به SMS افزود و با ارتقاء يافتن GSM نسل دومي به GPRS نسل ۵/۲ امکان ارسال پيام هاي کوتاه بدون محدوديت در اندازه و تعداد کاراکتر هاي آن به وجود آمد.


سرنام EMS همچنين به سيستم پيام رساني فوري ( Emergency Messaging System ) اطلاق مي شود که البته اين سيستم مخصوص تجارت است، نه براي تلفن هاي همراه و  اين سرويس پيام افزوده يا Enhanced Message Service ساختار جديد و بهتري از همان سرويس SMS معروف است که توسط شرکت هاي آلکاتل، اريکسون، موتورولا و زيمنس پياده سازي شده است.
EMS امکانات جديد نظير سيستم همزماني داده ( Over The Air Data Synchronization ) و پيام هايي با قابليت داشتن آيکون هاي پويا ( Animated ) يا ثابت، فرستادن يا دريافت پيام تا ۷۶۰ حرف را دارد و يک استاندارد باز ( Open Standard ) است به اين معني که تمامي شرکت هاي توليد کننده تلفن همراه مي توانند از اين استاندارد به راحتي در تلفن هاي خود استفاده کنند. اما شرکت بزرگ نوکيا، که بزرگترين توليد کننده گوشي هاي تلفن همراه است ، از پذيرفتن و به کار بستن اين سرويس در تلفن هاي خود امتناع کرده است و بيشتر تمرکز خود را به رشد و نمو سيستم MMS گذاشته است.

با شکل گرفتن “پروژه همکاري نسل سومي”  (3GPP) که همکاري انجمن هاي ارتباط از راه دور براي ارايه يک سيستم نسل سومي است و  پيوستن آنها به استانداردهاي WAP، پيام کوتاه چند رسانه اي MMS به وجود آمد.


به اين ترتيب سرويس جديد پيام کوتاه چند رسانه اي در سراسر جهان گسترده شد و در شبکه هاي GSM، GPRS و CDMA مورداستفاده قرار گرفت و در حال حاضر ارسال  پيام کوتاه چند رسانه اي در شبکه هاي نسل سومي و بعدها در شبکه هاي نسل چهارمي انجام مي شود.


سرويس پيام رساني چند رسانه اي يا MultiMedia Messaging Service که بسيار شبيه به سرويس EMS است، ساختار جديد و بهتري از سرويس SMS قديمي است و به کاربران تلفن هايي که با يکديگر همسازي دارند ، اجازه مي دهد که پيام ها  را مانند کارت پستال هاي گرافيکي، انيميشن ها يا پويانمايي ها، کليپ هاي ويدئويي، نقشه ها و کارتهاي ويزيت تجاري مبادله کنند.
MMS يک سرويس ذخيره سازي و ارسال چندرسانه اي بين دو مشترک  است که  همان عملي را انجام مي دهد که هر SMS براي پيام ها انجام مي دهد و در واقع MMS  مي تواند سرويس هايي نظير متن ، عکس ، صوتي ، ويدئويي و يا ترکيبي را پشتيباني کند . 


اين سرويس  اين امکان را دارد که يک فايل چند رسانه اي را به يک پيام بفرستد و نيز يک پيام چند رسانه اي را به چند گيرنده ارسال کند و  فرستنده خودش مي تواند يک فايل چند رسانه اي را بسازد يا از يک موضوع چند رسانه اي پيش ساخته استفاده کرده و عکس برداري و صدا گزاري نمايد، يا از اينترنت download کند و سپس ارسال نمايد .


اگر گيرنده پيام دستگاهش را خاموش کرده باشد، پيام چند رسانه اي ارسال و ذخيره مي شود و به محض روشن شدن دستگاه پيام دريافت خواهد شد و در يک حالت عمومي به  گيرنده اجازه مي دهد تا پيام چند رسانه اي در دستگاه گيرنده او بار گزاري شود و سپس بلافاصله آن پيام را ببيند و بشنود .


زماني که پيام MMS  ارسال شود ، تلفن گيرنده فقط يک پيام به صورت زير دريافت خواهد کرد : ( به شما يک پيام تصويري ارسال شده است ) سپس يک آدرس اينترنتي و يک username و password داده مي شود تا شما بتوانيد از طريق اينترنت پيام چند رسانه اي ارسال شده را دريافت نماييد .
۱۱۲/۱۴

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا