جزئیات بزرگترین معامله تاریخ بورس تشریح شد

به گزارش سازمان خبری موبنا، سید مهدی عقدایی، معاون واگذاری و امور حقوقی سازمان خصوصی سازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی این سازمان ضمن بیان مطلب فوق گفت: در اجرای قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ج.ا.ایران و مقررات مربوط به سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون …

به گزارش سازمان خبری موبنا، سید مهدی عقدایی، معاون واگذاری و امور حقوقی سازمان خصوصی سازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی این سازمان ضمن بیان مطلب فوق گفت: در اجرای قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ج.ا.ایران و مقررات مربوط به سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، سازمان خصوصی سازی سهام شرکت مخابرات ایران را با انتشار فراخوان عمومی به متقاضیان خرید که اهلیت مالی و فنی آنها مورد تأیید قرار گیرد واگذار خواهد نمود.
وی سهم شرکت مخابرات را ۸/۴۵ میلیارد سهم ۱۰۰۰ ریالی برشمرد و افزود: براساس مصوبه هیأت واگذاری مقرر گردید۵۰ درصد بعلاوه یک سهم این شرکت(معادل ۲۲ میلیارد و ۹۳۶ میلیون و ۸۲۷ هزار و ۸۲۷ سهم) که سهام کنترلی نامیده می شود به صورت بلوکی در روز ۱۸ شهریور در بورس عرضه شود.
معاون واگذاری و امور حقوقی سازمان خصوصی سازی افزود: با توجه به انحصاری بودن سهام شرکت مخابرات قیمت هر سهم شرکت ۳۴۰ تومان و ارزش کل سهام قابل واگذاری ۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان برآورده شده است که براساس مصوبه هیأت واگذاری به صورت دو مرحله به فروش خواهد رسید.
به گفته او؛ مرحله اول فراخوان برای شناخت و سنجیدن توان مالی و فنی خریداران منتشر شده و خریدارانی که بتوانند تأییدیه سازمان خصوصی سازی را بدست آورند، اجازه خواهند یافت در مرحله دوم که رقابت خرید سهام در بورس است شرکت یابند.
 
تشکیل کمیته تعیین صلاحیت فنی و مالی خریداران

عقدایی تشکیل کمیته تعیین صلاحیت فنی و مالی شرکت مخابرات ایران در سازمان خصوصی سازی را از جمله اقدامات انجام شد ه در راستای واگذاری سهام این شرکت برشمرد و افزود: این کمیته متشکل از سه نفر از اعضای هیأت عامل سازمان خصوصی سازی، نماینده وزیر ارتباطات و یک مشاور است که تعیین صلاحیت فنی و مالی خریداران را مورد بررسی قرار می دهند و متقاضیان خرید پس از تأیید این کمیته می توانند در بورس به رقابت پرداخته و نسبت به خرید سهام مذکور اقدام نمایند .
به گفته وی؛ نام شرکت خریدار، موضوع فعالیت، سرمایه ثبت شده، محل و تاریخ ثبت، آخرین تزارنامه و صورتحساب سود و زیان، ترکیب سهامداران همراه میزان درصد سهام، اعضاء هیئت مدیره به همراه سوابق خدمتی آنان و میزان سرمایه گذاری شرکت در دیگر شرکتها یا پروژه ها به تفکیک از جمله مواردی است که در بحث بررسی صلاحیت فنی ومالی خریداران مورد توجه قرارمی گیرد.

سهم ۲۸ درصدی کنسرسیوم خارجی از سهام شرکت مخابرات

عضو هیأت عامل سازمان خصوصی سازی با اشاره به این که سهامداران خارجی می توانند حداکثر در خرید ۲۸ درصد سهام شرکت مخابرات (۵۶ درصد از سهام قابل عرضه)در قالب کنسرسیوم اقدام نمایند افزود :درطول یکسال ونیم گذشته اقدامات مختلفی برای جذب سرمایه گذاران خارجی صورت گرفته که بر این اساس چندین کنسرسیوم خارجی نیز برای خرید سهام شرکت مخابرات اعلام آمادگی کرده اند اما تقاضای رسمی برای خرید به سازمان خصوصی سازی ارسال نشده که امیدواریم هر چه زودتر تقاضای خریداران را دریافت کرده تا این سازمان فرصت کافی را برای بررسی صلاحیت متقاضیان داشته باشد.
به گفته وی؛ ترجمه و درج آگهی فروش به زبان لاتین در سایت سازمان خصوصی سازی و نیز چاپ آگهی در روزنامه های انگلیسی زبان، ارسال آگهی فروش به متقاضیان خارجی و نیز سفارتخانه های مختلف از دیگر اقدامات سازمان خصوصی سازی در راستای جذب سرمایه گذاران خارجی و مشارکت آنها در خرید سهام شرکت مخابرات است.

 
وضعیت اشتغال کارکنان شرکت مخابرات پس از واگذاری

معاون واگذاری و امور حقوقی سازمان خصوصی سازی  در ادامه اذعان داشت : بر اساس قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴قانون اساسی خریداران سهام شرکتهای واگذار شده که اکثریت اعضای هیأت مدیره را کسب میکنند تا ۵ سال متعهد خواهند بود تا سطح اشتغال واحد مورد واگذاری را حفظ نمایند و در قبال آن از تسهیلات و مشوقهای مالی برخوردار شود.
وی افزود: تخفیف در اصل مبلغ معامله، کاهش کل سود فروش اقساطی و افزایش طو ل مدت پرداخت اقساط تا چند سال بدون احتساب سود فروش اقساطی از جمله این تسهیلات و مشوقهای مالی است که در صورت حفظ و افزایش سطح اشتغال موجود و بازآموزی کارکنان شرکت، سرمایه گذاری جدید، افزایش کارایی و بهره وری، تداوم تولید و ارتقاء فن آوری و تثبیت سطح اشتغال در بنگاه مورد واگذاری نصیب خریداران می شود.

خصوصی سازی کامل شرکت مخابرات

عقدایی اضافه کرد : پیش از این ۱۰۰درصد سهام شرکت مخابرات ایران متعلق به دولت ج.ا.ایران بود که از این میزان سهام، ۲۰ درصد به سهام عدالت تعلق گرفت، ۵ درصد جهت کشف قیمت به عموم مردم فروخته شد و ۵ درصد دیگر نیز به عنوان سهام ترجیحی به کارگران و کارمندان این شرکت واگذار گردید که با احتساب واگذاری ۵۰ درصد سهام شرکت مخابرات در آینده نزدیک ، میزان سهام واگذار شده به ۸۰ درصد می رسد و چون مخابرات از شرکتهای صدر اصل ۴۴ است مطابق قانون ۲۰ درصد مابقی سهام آن در دست دولت باقی خواهد ماند.

 
تحقق دو هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از واگذاری سهام  

معاون واگذاری و امور حقوقی سازمان خصوصی سازی  افزود؛ بر اساس قانون بودجه سال ۸۸ این سازمان مکلف است ۵ هزار میلیارد تومان بابت درآمد حاصل از واگذاری سهام به خزانه واریز کند که از این میزان و با انجام این معامله حداقل هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بابت فروش نقدی و ۴۰۰ میلیارد تومان بابت حصول قسط اول این واگذاری  عاید سازمان خصوصی سازی می شود.

سهامداران مخابرات سهم خود را نفروشند

عقدایی پیش بینی کرد کنسرسیومی متشکل از خریداران خارجی و ایرانی برنده رقابت واگذاری شرکت مخابرات شوند که در این صورت و با ورود سرمایه و تکنولوژی جدید در عرضه مخابرات و افزایش و بالا رفتن توان کارشناسی نیروی انسانی، سود شرکت به صورت تصاعدی ظرف مدت ۵ سال افزایش خواهد یافت.
وی همچنین گفت: در حال حاضر ۳۸میلیون مشترک از خدمات مخابرات استفاده می کنند که پیش بینی می شود ظرف ۲ سال آینده تعداد آنها به حداقل ۷۰ میلیون نفر برسد لذا به کسانی که در حال حاضر سهام مخابرات را دارند توصیه می شود سهم خود را نفروشد زیرا مسلما در چند سال آینده این سهام از بازده بهتری برخوردار خواهد شد.

تاثیر واگذاری سهام مخابرات بر معاملات و شاخص بورس

عضو هیات عامل سازمان خصوصی سازی تاثیر واگذاری بلوک ۵۰ درصد بعلاوه یک سهم شرکت مخابرات در معاملات و شاخص بورس را مثبت ارزیابی کرد و افزود: هرچند معاملات بلوکی در شاخص بورس تاثیر مستقیم ندارد و شاخص تحت تاثیر معاملات خورد می باشد اما باتوجه به قیمت گذاری صورت گرفته و خریدی که انجام می شود واگذاری شرکت مخابرات به صورت غیر مستقیم در شاخص بورس تاثیر گذاشته و روند آن را مثبت و صعودی می کند.
وی افزود : بعنوان مثال زمانی که بحث واگذاری ۵۰ درصد سهام شرکت مخابرات بر سر زبانها افتاد، سهام این شرکت از ۱۴۰ تومان به بیش از ۱۷۰ تومان افزایش یافت و صف خرید جایگزین صف فروش شد.

مکانیزم قیمت گذاری سهام مخابرات

عقدایی در خصوص مکانیزم قیمت گذاری سهام مخابرات نیز گفت: در قیمت گذاری سهام این شرکت از نظرات کارشناسی مشاورین تامین سرمایه و نیز کارشناسان معاونت آماده سازی سهام و امور شرکتهای سازمان خصوصی سازی استفاده شد که در نتیجه با توجه به جلسات و بررسی های صورت گرفته با متقاضیان احتمالی خرید این سهام ، سازمان خصوصی سازی ۳۴۰ تومان بابت هر سهم را به هیات واگذاری پیشنهاد داد که به تصویب این هیات رسید.

 
سایر شرایط فروش سهام مخابرات

وی در پایان افزود: کلیه متقاضیان تا روز چهارشنبه ۱۱شهریور مهلت دارند با توجه به قیمت پایه سهام و سایر شرایط نسبت به ارسال درخواست خرید به سازمان خصوصی سازی اقدام نمایند.
عقدایی گفت: درصورت تمایل متقاضیان جهت خرید اقساطی سهام؛ حداقل ۲۰درصد ثمن معامله به صورت نقد و مابقی ۸۰ درصد با احتساب سود فروش اقساطی تعیین می گردد که زمان بازپرداخت اقساط و ۸ سال و فواصل زمانی اقساط از یکدیگر نیز ۶ ماه درنظر گرفته شده است.
به گفته وی ؛کارگزاران خریدار پس از ورود سفارش خرید می بایستی ۳ درصد از ارزش پایه سهام آگهی شده را بعنوان سپرده شرکت در مزایده بورس ، جهت تضمین تعهدات خریداران نقداً یا به صورت ضمانت نامه بانکی بدون قید و به شرط از مشتری که تاییدیه سازمان خصوصی سازی را داشته باشد، دریافت و حسب مورد به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز یا ارائه نمایند.

۲۰/۱۵

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا