نقاشی معروفی که قیمتش هزار برابر شد! (+عکس)

در انجیل نقل شده که بعد از تولد حضرت مسیح، سه مغ یا حکیم ایرانی (که به سه پادشاه نیز شهرت دارند) به حضور ایشان رسیده و هدایایی را تقدیم کردند. این نقاشی نسبتا کوچک صحنۀ تکریم مسیح توسط این سه حکیم را به تصویر کشیده است.

موبنا-یک تابلوی نقاشی که دو سال قبل ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار قیمت‌گذاری شده بود، حالا احتمالا به قیمت بیش از ۱۸ میلیون دلار در یک حراجی به فروش خواهد رفت. اتفاقی که در طی این دو سال افتاد این بود که معلوم شد این نقاشی در حقیقت اثر رامبراند است؛ نقاش مشهور هلندی که در قرن هفدهم میلادی زندگی می‌کرد.

این نقاشی که «ادای احترام پادشاهان» نام دارد، صحنه‌ای از کتاب مقدس را به تصویر کشیده که در آن، سه حکیم ایرانی بعد از تولد حضرت مسیح به زیارت او می‌روند و هدایایی به او تقدیم می‌کنند. این تابلو اولین بار در دهۀ ۱۹۵۰ دیده شد و از آن تاریخ به این سو دیگر هرگز در جایی به نمایش درنیامده بود. در آن دوره مجموعه‌داری به نام هلدرینگ نقاشی را به دست آورده بود اما بعد از مرگ او، همسرش آن را به یک خانوادۀ آلمانی فروخت. نقاشی در دست همان خانواده باقی ماند تا اینکه دو سال قبل در حراجی کریستیز به فروش رسید.

در تمام این مدت کسی نمی‌دانست که این نقاشی متعلق به رامبراند است بلکه تصور بر این بود که یکی از شاگردان یا نقاشان نزدیک به رامبراند آن را کشیده است. به همین خاطر بود که حراجی کریستیز دو سال قبل قیمت اولیۀ نقاشی را بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار برآورد کرده بود.

این تابلو که اندازۀ کوچکی دارد و طول و عرض آن ۲۴ در ۱۸ سانتیمتر است، در آن حراجی نهایتا به قیمت ۸۶۰ هزار دلار به فروش رسید که تفاوت قابل ملاحظه‌ای با قیمت اولیه داشت. اما حالا که حراجی ساتبیز بعد از ۱۸ ماه تحقیق و بررسی، نقاشی را متعلق به خود رامبراند تشخیص داده، قیمت آن میلیون‌ها دلار افزایش پیدا کرده است.

این بررسی‌ها شامل اسکن نقاشی با اشعه‌های ایکس و مادون قرمز و همینطور مشورت با متخصصان دانشگاهی آثار رامبراند بوده است. حالا ساتبیز اعلام کرده که این اثر احتمالا در سال ۱۶۲۸ و در ابتدای دورۀ کاری رامبراند کشیده شده است؛ زمانی که او ۲۲ ساله بود.

نقاشی‌هایی که در یک دهۀ اخیر از رامبراند وارد حراجی‌ها شده بودند، اغلب پرتره‌هایی بودند که او از یک شخصیت واحد کشیده بود؛ اما این نقاشی صحنه‌ای داستانی و نسبتا شلوغ را ترسیم کرده است و از این جهت یک مورد استثنایی به شمار می‌رود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا