مقایسه بهترین جنگنده های جهان؛ اف-۲۲، اف-۳۵ و جی-۲۰ (+عکس)

جی-۲۰ مایتی دراگون به عنوان قدرتمندترین و سریع‌ترین جت جنگنده چین شناخته می شود، در شرایطی که اف-۲۲ رپتور و اف-۳۵ لایتنینگ ۲ از بهترین جنگنده های آمریکا و البته جهان هستند.

موبنا – هواپیماهای جنگنده جزئی کلیدی و جدایی‌ناپذیر در هر مجموعه نظامی هستند. بدون در اختیار داشتن جت های جنگنده پیشرفته، یک کشور در معرض خطر واگذاری برتری هوایی در جنگ قرار می گیرد که می تواند به معنای شکست در جنگ باشد. بر همین اساس، صرف هزینه های هنگفت برای تولید یا خرید جت های جنگنده اقدامی ضروری است.

لاکهید مارتین اف-۲۲ رپتور، لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ و چنگدو جی-۲۰ مایتی دراگون از جمله بهترین جت های جنگنده حال حاضر در جهان هستند.

جی-۲۰ مایتی دراگون به عنوان قدرتمندترین و سریع‌ترین جت جنگنده چین شناخته می شود، در شرایطی که اف-۲۲ رپتور و اف-۳۵ لایتنینگ ۲ از بهترین جنگنده های آمریکا و البته جهان هستند. در ادامه مقایسه ای بین این سه جت جنگنده خواهیم داشت.

جنگنده اف-۲۲ رپتور

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

جنگنده اف-۳۵ لایتنینگ ۲

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

جنگنده جی-۲۰ مایتی دراگون

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

پیشرانه و نیرو

چنگدو جی-۲۰ به دو پیشرانه توربوفن با پس سوز شنیانگ دبلیواس-۱۰سی مجهز است. هر کدام از این پیشرانه ها توانایی تولید ۱۴۲ تا ۱۴۷ کیلو نیوتن (۳۲۰۰۰ تا ۳۳۰۰۰ پوند فوت) نیروی رانش هنگام استفاده از پس سوز را دارند.

در مقابل، اف-۲۲ رپتور از دو پیشرانه توربوفن پرت اند ویتنی اف۱۱۹-پی‌دبلیو-۱۰۰ نیرو می گیرد که هر کدام توانایی تولید ۱۵۶ کیلو نیوتن (۳۵۰۰۰ پوند فوت) نیروی رانش هنگام استفاده از پس سوز را دارند.

اف-۳۵ لایتنینگ ۲ دارای یک پیشرانه توربوفن پرت اند ویتنی اف۱۳۵-چی‌دبلیو-۱۰۰ است که توانایی تولید ۱۹۱ کیلو نیوتن (۴۳۰۰۰ پوند فوت) نیروی رانش را دارد.

طول بال 

طول دو سر بال های چنگدو جی-۲۰ برابر با ۱۳.۰۱ متر است.

طول دو سر بال جنگنده اف-۲۲ رپتور ۱۳.۵۶ متر است.

طول دو سر بال اف-۳۵ لایتنینگ ۲ برابر با ۱۱ متر است که کمتر از دو رقیب دیگر است. این روی بارگیری بال آن تاثیر می گذارد و از دو رقیب خود در میزان نیروی بالابر تولیدی پیشی می گیرد.

ظرفیت مخزن سوخت

هیچ جت جنگنده نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد اگر قدرتش با بهره‌وری سوخت پشتیبانی نشود. میزان سوختی که هواپیمای جنگنده می تواند در مخزن سوخت خود ذخیره کند، می تواند نقش مهمی در انجام ماموریت ها داشته باشد.

ظرفیت مخزن سوخت داخلی چنگدو جی-۲۰ برابر با ۱۲۰۰۰ کیلوگرم است.

اف-۲۲ رپتور ظرفیت مخزن سوخت داخلی ۸۲۰۰ کیلوگرم را ارائه می کند که با دو مخزن سوخت بیرونی برابر با ۱۲۰۰۰ کیلوگرم می شود.

اف-۳۵ لایتنینگ ۲ نیز ظرفیت مخزن سوخت داخلی ۸۲۷۸ کیلوگرم را ارائه می کند.

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

برد پرواز

افزون بر ظرفیت سوخت، برد پروازی یک جت جنگنده نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چنگدو جی-۲۰ به استفاده از دو مخزن سوخت بیرونی می تواند برد پرواز ۵۵۰۰ کیلومتری داشته باشد. از این نظر، چنگدو جی-۲۰ یکی از بهترین جنگنده های جهان محسوب می شود.

اف-۲۲ رپتور برد پروازی ۳۰۰۰ کیلومتر را ارائه می کند که در صورت استفاده از مخازن سوخت بیرونی می تواند افزایش یابد.

برد پرواز اف-۳۵ لایتنینگ ۲ نیز ۲۸۰۰ کیلومتر است.

وزن

هنگام ساخت یک جت جنگنده، وزن پارامتر مهمی است که باید در نظر گرفته شود. این پارامتر نقشی کلیدی در مانورپذیری هواپیما دارد و بر همین اساس است که مهندسان روی معرفی هواپیماهایی با کمترین وزن ممکن تمرکز می کنند.

وزن خالی چنگدو جی-۲۰ برابر با ۱۷۰۰۰ کیلوگرم و وزن ناخالص آن ۲۵۰۰۰ کیلوگرم است.

در مقابل، وزن خالی اف-۲۲ رپتور برابر با ۱۹۷۰۰ کیلوگرم و وزن ناخالص آن ۲۹۴۱۰ کیلوگرم است.

پرنده برنده در این بخش اف-۳۵ لایتنینگ ۲ است که وزن خالی آن ۱۳۲۹۰ کیلوگرم و وزن ناخالص ۲۲۴۷۱ کیلوگرمی دارد.

برد رزمی

جت های جنگنده برای نبردهای بسیار نزدیک ساخته نشده اند و باید توانایی شکار و حمله به اهداف از راه دور را داشته باشند. هر سه هواپیما در این بخش فوق العاده توانا هستند.

برد رزمی جی-۲۰ مایتی دراگون ۲۰۰۰ کیلومتر است که نسبت به دو رقیب دیگر فاصله قابل توجهی دارد.

برد رزمی اف-۲۲ رپتور برابر با ۱۰۹۳ کیلومتر و اف-۳۵ لایتنینگ ۲ برابر با ۱۲۳۹ کیلومتر با مخزن سوخت داخلی است.

بیشینه سرعت

شرکت های تولیدکننده هواپیماهای جنگنده توجه ویژه ای به بیشینه سرعت محصولات خود دارند. بیشینه سرعت می تواند نقش تعیین کننده ای در نبردهای هوایی تن به تن و ماموریت های دیگر و در صورت لزوم گریز از دست دشمن ایفا کند.

هر سه جت جنگنده معرفی شده در این مطلب پرنده هایی فوق العاده سریع محسوب می شوند، اما اف-۲۲ رپتور با بشینه سرعت ۲.۲۵ ماخ پیروز این نبرد است. باید به این نکته اشاره داشت که اف-۲۲ در ارتفاع بالا می تواند به این سرعت دست یابد و هنگام پرواز در ارتفاعات کم باید سرعت خود را کاهش دهد.

چنگدو جی-۲۰ مایتی دراگون با بیشینه سرعت ۲ ماخ در جایگاه دوم قرار دارد و البته سریع‌ترین جت جنگنده حال حاضر چین محسوب می شود.

اف-۳۵ لایتنینگ ۲ نیز با بیشینه سرعت ۱.۶ ماخ در جایگاه سوم قرار می گیرد.

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

مقایسه سه جنگنده اف-22، اف-35 و جی-20

قدرت آتش

یکی از دلایلی که اف-۲۲ رپتور، اف-۳۵ لایتنینگ ۲ و جی-۲۰ مایتی دراگون از بهترین جت های جنگنده حال حاضر جهان هستند، مجموعه تسلیحاتی است که می توانند حمل کنند.

جی-۲۰ توانایی حمل موشک های مختلف از نمونه های دور برد تا کوتاه برد و همچنین بمب ها را دارد. این جت جنگنده فاقد توپ چرخشی است.

در مقابل، اف-۲۲ رپتور دارای توپ چرخشی۲۰ میلیمتری ام۶۱ای۲ ولکان و اف-۳۵ لایتنینگ ۲ دارای توپ چرخشی چهار لول ۲۵ میلیمتری جی‌ای‌یو-۲۲/ای است.

این جت های جنگنده نیز توانایی حمل انواع مختلف موشک های هوا به هوا و هوا به سطح و بمب ها را دارند، از این رو، نسبت به رقیب چینی خود تنوع بیشتری در تسلیحات ارائه می کنند.

سامانه های دفاعی

هر سه جت جنگنده در بخش دفاعی نیز به لطف تمرکز بر رادارگریزی و امنیت از قدرت دفاعی خوبی برخوردار هستند.

چنگدو جی-۲۰ می تواند حتی بدون باز کردن درهای محفظه حمل سلاح خود، موشک کوتاه برد هوا به هوای پی‌ال-۱۰ را شلیک کند. همچنین در طراحی این هواپیما از مواد جاذب رادار استفاده شده است.

اف-۲۲ رپتور نیز رویکردی مشابه به رادارگریزی دارد، اما خلبان خود را با برخورداری از سامانه اویونیک بهتر همواره یک گام جلوتر از هواپیمای دشمن نگه می دارد.

اف-۳۵ لایتنینگ ۲ نیز همانند اف-۲۲ با بهره‌مندی از حسگرها و سامانه های ارتباطی پیشرفته، دیوار دفاعی مناسبی را در برابر دشمن ایجاد می کند.

بارگیری بال

بارگیری بال یکی از بخش های مهم ساخت هواپیمای جنگنده محسوب می شود. موارد مهمی مانند سرعت واماندگی با این پارامتر تعیین می شود، به این معنی که مهندسان باید به طرح هایی پایبند باشند که بر کسب بهترین بارگذاری بال ممکن تمرکز دارند.

چنگدو جی-۲۰ یکی از بهترین گزینه ها در این زمینه است و بارگذاری بال ۳۴۰ کیلوگرم بر متر مربع را ارائه می کند. با این وجود، این هواپیما نمی تواند با اف-۲۲ و اف-۳۵ رقابت کند.

اف-۲۲ رپتور بارگذاری بال ۳۷۷ کیلوگرم بر متر مربع ارائه می کند و این رقم برای اف-۳۵ لایتنینگ ۲ برابر با ۵۲۶ کیلوگرم بر متر مربع است.

 منبع: مجله تصویری سلاح

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا