سقوط نفت ادامه دارد

با سقوط قیمت نفت به ۳۴.۵ دلار در هر بشکه در روز دوشنبه بهای این کالای پرمصرف جهانی به پایین ترین حد خود از فوریه سال ۲۰۰۹ رسیده است. با پیش بینی بازگشت دوباره ایران به بازار جهانی نفت، قیمت این ماده همچنان رو به کاهش است و تنها در ماه میلادی جاری شاهد سقوط …

با سقوط قیمت نفت به ۳۴.۵ دلار در هر بشکه در روز دوشنبه بهای این کالای پرمصرف جهانی به پایین ترین حد خود از فوریه سال ۲۰۰۹ رسیده است.

با پیش بینی بازگشت دوباره ایران به بازار جهانی نفت، قیمت این ماده همچنان رو به کاهش است و تنها در ماه میلادی جاری شاهد سقوط ۱۴ درصدی قیمت بوده است.

به عقیده کارشناسان اگر قیمت نفت به این سقوط آزاد خود ادامه دهد قیمت آن به زیر ۳۲.۴۰ دلار در هر بشکه یعنی قیمت این ماده حیاتی در دسامبر ۲۰۰۸ و همزمان با آغاز بحران جهانی اقتصادی خواهد رسید و ممکن است حتی با رسیدن به زیر این قیمت به متوسط قیمت این ماده در آوریل سال ۲۰۰۴ برسد.

به عقیده کارشناسان ، یکی از دلایل کاهش قیمت نفت بازگشت مجدد ایران به بازار جهانی و افزایش ظرفیت صادرات این کشور پس از برداشته شدن تحریم ها از ژانویه سال جاری میلادی است.

نوشته های مشابه

ایران گفته است آماده افزایش ۵۰۰ هزار بشکه ای در صادرات نفت خام خود است.

امیر حسین زمانی نیا معاون وزیر نفت ایران درباره افزایش ۵۰۰ هزار بشکه ای ظرفیت صادرات روزانه نفت ایران پس از لغو تحریم ها به بلومبرگ گفته است، هیچ شانسی برای تاخیر در ارایه این نفت ایران به بازار وجود ندارد و ایران همان گونه که پیشتر نیز اعلام کرده است بلافاصله پس از لغو تحریم ها این ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه ای روزانه خود را روانه بازار خواهد کرد.

از سوی دیگر احساس رقابت عربستان با ایران وضعیت بازار نفت را تحت تاثیر قرار داده است و دلیل عمده آن نیز بیش از اینکه اقتصادی باشد، سیاسی است.

عربستان سعودی براین باور است که باید از ایجاد فرصت یک جهش بزرگ اقتصادی برای ایران پس از لغو تحریم ها جلوگیری کرد و یکی از بهترین راه های آن کاهش قیمت نفت به سطحی است که افزایش ظرفیت تولید و صادرات ایران نتواند در عمل تاثیری در ایجاد یک جهش بزرگ اقتصادی در ایران داشته باشد.

اخیرا یکی از مقامات مالی ارشد روسیه نیز گفت این کشور پیش بینی می کند قیمت نفت از سال ۲۰۱۶ به زیر ۳۰ دلار برسد. این قیمت اقتصاد روسیه به عنوان یکی از عمده ترین تولید کنندگان نفت را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

علاوه بر اینها سقوط قیمت نفت روند کاهش ارزش سهام شرکت های عمده نفتی و انرژی را سرعت بیشتری خواهد داد. بسیاری از شرکت های نفتی آمریکایی در ماه های گذشته و به موازات کاهش قابل ملاحظه قیمت نفت و نبود چشم اندازی برای افزایش احتمالی آن با کاهش ارزش سهام محسوسی مواجه بوده اند.

پیش بینی ناظران حاکی از احتمال کاهش یک چهارم ارزش کلی شرکت های نفتی و انرژی آمریکا در صورت تداوم نزول قیمت نفت در بازارهای جهانی است.

گفتنی است ارزش سهام برخی شرکت های نفتی آمریکایی در سال ۲۰۱۵ بیش از ۸۰ درصد کاهش داشته است.

۱۷۶/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا