بازي هاي تلفن همراه در يک نگاه

به گزارش گروه اخبار خارجي “موبنا”، برخي منابع اعلام کردند ، مفهوم بازي هاي موبايلي به کاربردهاي بازي در تلفن هاي همراه اطلاق مي شود و اين سرويس سرگرمي براي اولين بار در سال ۱۹۹۷توسط شرکت فنلاندي نوکيا وارد شبکه تلفن همراه شد و اولين بازي موبايلي نوکيا “اسنيک” نام داشت.اين درحالي است که  پايگاه …

به گزارش گروه اخبار خارجي “موبنا”، برخي منابع اعلام کردند ، مفهوم بازي هاي موبايلي به کاربردهاي بازي در تلفن هاي همراه اطلاق مي شود و اين سرويس سرگرمي براي اولين بار در سال ۱۹۹۷توسط شرکت فنلاندي نوکيا وارد شبکه تلفن همراه شد و اولين بازي موبايلي نوکيا “اسنيک” نام داشت.
اين درحالي است که  پايگاه اينترنتي “پاکت گيمر” اعلام کرد ، اولين پلتفورم بازي تلفن همراه در تابستان سال ۲۰۰۱ ميلادي  در اروپا ارايه شد که گوشي هاي موتورولا آن را پشتيباني مي کرد و نام اين  بازي  Sonic بوده که  بسيار مورد استقبال کاربران قرار گرفت.
 در واقع اين رويداد اواين گام در زمينه ورود  بازي هاي اکشن و سرعتي به حوزه تلفن همراه بوده و بستر و شرايطي را فراهم آورد تا شرکت ها و اپراتورها در انديشه ابتکار و خلاقيت بيشتر در اين زمينه بيافتند. 
در سال ۲۰۰۲ يکي از مهمترين رويدادها حوزه صنعت تلفن همراه روي داد که  آن هم ارايه رسمي گوشي هاي مجهز به نرم افزار  Java بود که گوشي هاي نوکيا ۳۴۱۰ و زيمنس M50 جزء اولين گوشي هايي بودند  که مجهز به اين نرم افزارشدند.
اما در آن زمان يک مساله اساسي وجود داشت که آن مشکل نمايشگر کوچک و غير رنگي گوشي ها براي بازي بود به طوري که نمايشگر گوشي ۳۴۱۰ در ابعاد ۶۴× ۹۶ پيکسل بوده است و 
به اين ترتيب شرکت هاي سازنده تلفن همراه در ارايه گوشي هايي با نمايشگر هاي رنگي و بزرگ تر رقابت سختي را آغاز کردند و در اواسط ۲۰۰۲ شرکت “ديجيتال بريجز” بازي هاي تلفن همراه را به صورت دي وي دي با شماره رمز ارايه کرد و کاربر مي توانست با وارد کردن پين بازي را دانلود کند.
در مارس ۲۰۰۲ شرکت “گيم لافت” يکي از بزگرتين ارايه کنندگان سرويس سرگرمي کار خود را شروع  و بازي هاي تلفن همراه را به صورت پک هاي نرم افزاري و آنلاين ارايه کرد که  
بازي هاي  Tetris و Pac-Man از بازي هاي مشهور آن زمان بودند.
موسسه تحقيقاتي گارتنر پيشتر اعلام کرد ، درآمد جهاني بازار بازي هاي تلفن همراه تا سال ۲۰۱۱ميلادي  به ۳/۶ ميليارد دلار خواهد رسيد و برخي منابع نيز ارزش صنعت بازي هاي موبايل را در سال جاري بيش از چهار ميليارد دلار اعلام کردند که نسبت به سال گذشته 16 درصد رشد دارد.
در حال حاضر ارزش تجاري بازي هاي تلفن همراه در آمريکا به يک ميليارد دلار رسيده است و پيش بيني مي شود ازن رقم تا سال ۲۰۱۳ ميلادي به ۸/۶ ميليارد دلار برسدو گزارش موسسه تحقيقاتي in-stat حاکي از آن است که ر بازي هاي موبايلي يکي از پر درآمد ترين بخش صنعت موبايل در آمريکا است و کاربرد آن در بين کاربران و درآمد هاي حاصله از آن روز به روز در حال افزايش است .
 با توجه به گزارشات شرکت تحقيقاتي گارتنر، درآمد بازي هاي موبايلي در اروپاي شرقي و آمريکاي شمالي تا سال ۲۰۱۱ ميلادي به ترتيب ۸۶۲ ميليون دلار و ۲/۱ ميليارد دلار برآورد شده است .
شرکت گارتنر اعلام کرد، آسيا پاسفيک در حال حاضر بزرگ ترين بازار بازي هاي تلفن همراه را به خود اختصاص داده است و پيش بيني شده است که درآمد اين صنعت  در اين منطقه تا سال ۲۰۱۱ ميلادي به ۴/۳ ميليارد دلار برسد.
درآمد بازي هاي موبايلي در چين يکي از بزرگترين بازار هاي تلفن همراه جهان در فصل سوم ۲۰۰۸ ميلادي به ۳۲۰ ميليون يوآن ودرآمد بازي هاي java نيز  به ۲۱۸ ميليون يوان رسيد که نسبت به فصل دوم همين سال از ۸۶/۱۵ درصد رشد برخوردار بوده است .
با اين حال از آن جا که افزايش تعداد بازي ها از حد مجاز شرکت چاينا موبايل تجاوز کرده است، اين شرکت از اول سپتامبر ۲۰۰۸ ارايه برخي بازي ها را متوقف کرده و محصولات بازي هاي موبايلي خود را تا دو سوم کاهش داده است و اين موضوع موجب افزايش قيمت و درآمد بخش بازي هاي تلفن همراه براي اپراتورهاي ديگر شده است.
درآمد بازي هاي شرکت چاينا يونيکام در فصل سوم ۱۰۲ ميليون يوآن بوده که نسبت به فصل دوم ۷۴/۳ درصد رشد داشته است.
همچنين  درآمد بازي هاي موبايلي در هند در سال ۲۰۰۷ ميلادي ، ۸۰ ميليون دلار بوده است و پيش بيني مي شود تا سال ۲۰۱۲ به ۴۵۰ ميليون دلار برسد که اين امر نشانگر آن است که هند در آينده نزديک به بزرگترين بازار بازي هاي موبايلي جهان تبديل خواهد شد.
آمار مراکز رسمي نشان مي دهد که بازي هاي موبايلي براي کاربران ژاپني  محبوب ترين پلتفورم  و سرويس تلفن همراه به شمار مي آيد و بيشترين کاربرد را در بين آنان دارد. 
سازندگان بازي در ژاپن مي گويند : تلفن هاي همراه ممکن است کوچک باشند ولي آنها طيف وسيعي از بازي ها را همچون “Lost Planet” و “Devil May Cry” در دسترس کاربران قرار مي دهند.
آنها معتقدند که بازيکنان از طيف وسيعي از بازي هاي رول پلي، بازي هاي مسابقه و ورزش روي تلفن همراهشان برخوردارند و بازيکنان بر اين باورند که  تلفن همراه چيزي است که هميشه همراه آنها است و در هر زمان و مکاني قابل استفاده مي باشد و مي تواند اوقات بيکاري آنان را پر کند.
۱۱۲/۱۴

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا