موشک هارپون؛ دردسر تازه روسیه در جنگ با اوکراین (+فیلم و عکس)

موشک هارپون به کمک کلاهک جنگی انفجاری ۲۲۱ کیلوگرمی خود، می تواند صدمات جدی به کشتی های بزرگ وارد کرده و آنها را نابود کند.

موبنا – لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، به تازگی تایید کرد که محموله های جدید تسلیحات سنگین از جمله موشک های هارپون به اوکراین تحویل داده خواهد شد.

 

 

موشک هارپون چیست؟

اگرچه هارپون سلاحی قدیمی و به اندازه تسلیحات جدیدتر پیچیده نیست، اما به طور قطع می تواند برای هر نیروی دریایی دردسر ایجاد کند.

سامانه موشکی هارپون ساخت آمریکا یکی از موفق‌ترین موشک های ضد کشتی معرفی شده تا به امروز است. این سامانه موشکی در سال ۱۹۷۵ معرفی شد و از سال ۱۹۷۷ وارد خدمت شده و در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. حداقل ۷۰۰۰ واحد از سامانه موشکی هارپون طی دهه ها تولید شده است. تولید این موشک نسبتا ارزان است و حدود ۱.۶۵ میلیون دلار هزینه دارد.

این سامانه تسلیحاتی از موشک های فروصوت سطح‌رو (نوعی موشک هدایت‌شوندۀ دریایی که پس از پرتاب، برای جلوگیری از شناسایی شدن، نزدیک سطح آب پرواز می‌کند) استفاده می کند و با استفاده از رادار اهداف خود را ردیابی می کند. موشک هارپون می تواند از زیردریایی، هواپیما، کشتی و واحدهای ساحلی شلیک شود.

با استفاده از کلاهک جنگی انفجاری ۲۲۱ کیلوگرمی خود، هارپون می تواند صدمات جدی به کشتی های بزرگ وارد کرده و آنها را نابود کند. با توجه به شرایط و نوع، موشک هارپون بردی بین ۸۰ تا ۱۵۰ مایل (۱۲۹ تا ۲۴۱ کیلومتر) دارد. بیشینه سرعت این موشک نیز حدود ۸۵۰ کیلومتر بر ساعت است.

چندین نوع از موشک هارپون توسعه یافته اند. ای‌جی‌ام-۸۴ نسخه ای است که به طور خاص برای هواپیماهای بال ثابت طراحی شده است، در شرایطی که آر‌جی‌ام-۸۴ نسخه پرتاب سطحی با راکت بوستر جداشونده است. یو‌جی‌ام-۸۴ برای استفاده در زیردریایی ها طراحی شده و ای‌جی‌ام-۸۴ئی اسلم (SLAM) یک سامانه موشکی هوا پرتاب با قابلیت استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف است که از موشک های کروز هدایت شونده فروسرخ استفاده می کند.

همچنین، نسخه ای بهبود یافته از ای‌جی‌ام-۸۴ئی اسلم به نام ای‌جی‌ام-۸۴اچ/کی اسلم-ئی‌آر وجود دارد که برد موشک را به ۲۵۰ کیلومتر افزایش می دهد.

چرا اهمیت دارد؟

تحویل سامانه موشکی هارپون به اوکراین پاسخی به درخواست رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی برای دریافت موشک های ضد کشتی به منظور کمک به ارتش این کشور در دفع حملات نیروهای روسیه در خط ساحلی جنوبی اوکراین است.

کارشناسان این اقدام را گامی مهم در راستای افزایش توانایی و شدت عمل اوکراینی ها علیه روس ها توصیف کرده اند. این سامانه موشکی می تواند برد حمله اوکراین علیه کشتی های روسیه در دریای سیاه را افزایش دهد.

موشک های هارپون نه تنها به اوکراین در مبارزه با کشتی های نیروی دریایی روسیه که می توانند به عنوان بستری برای پرتاب موشک های دور برد به سمت خاک اوکراین استفاده شوند، کمک خواهد کرد، بلکه برای پاکسازی بنادر نیز مفید خواهد بود. چندین تن غله در بنادر اوکراین گرفتار شده و روسیه اجازه خروج کشتی ها بدون لغو برخی تحریم های اقتصادی که طی ماه های اخیر توسط کشورهای غربی علیه این کشور وضع شده اند را نمی دهد.

 منبع: مجله تصویری سلاح

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا