موبنا – شناخت فواید طالبی میتواند تمایل به گنجاندن آن در سبد غذایی را افزایش دهد. در ادامه این مطلب به مهم ترین اثرات مثبت عادت به خوردن طالبی اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
موثر در کاهش وزن
هر ۱۰۰ گرم طالبی حدود ۶۰ کیلوکالری دارد اما حاوی مقدار فیبر بالایی است. از همینرو، خوردن طالبی برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه میشود. یک برش طالبی جایگزین مناسبی برای تنقلات است و با کاهش احساس سیری میتواند مانع از پرخوری در وعدههای غذایی شود. البته خوردن طالبی بهعنوان پیشغذا نیز در کاهش ولع غذایی موثر است.
تامین آب بدن
طالبی نیز همانند هندوانه مقدار آب زیادی دارد و هر ۱۰۰ گرم، تقریبا ۸۵ میلیلیتر آب دارد. این خاصیت طالبی باعث شده تا انتخاب خوبی برای روزهای گرم سال باشد و از کمبود آب بدن ناشی از گرمای هوا پیشگیری میکند. کمبود آب بدن یکی از مشکلات شایع تابستان است که با احساس خستگی، بیحالی، سردرد و… همراه است.
سرشار از ویتامینها
طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینهای A و B9 است. ویتامینA در متابولیسم آهن نقش دارد که برای پیشگیری از کمخونی فقر آهن ضروری خواهد بود. ویتامین B9 در حفظ سلامت عروق خونی نقش دارد. با خوردن ۱۰۰ گرم طالبی ۵۲ درصد نیاز روزانه به ویتامینA و ۳۰ درصد نیاز روزانه به ویتامینB9 تامین میشود. طالبی یکی از منابع ویتامینC نیز محسوب میشود که این ویتامین برای تقویت مقاومت بدن در برابر بیماریها بسیار موثر است.
مقابله با فشار خون بالا
پتاسیم یکی از املاح ضروری موردنیاز بدن است که ۱۰۰ گرم طالبی حدود ۳۸۰ میلیگرم پتاسیم دارد و ۱۹ درصد نیاز روزانه بدن را تامین میکند. پتاسیم برای تنظیم تعادل آب بدن نیز ضروری است و بهخصوص با احتباس آب بدن که در تابستان شایع است، مقابله میکند. دریافت پتاسیم کافی در کنترل فشار خون نیز موثر است.
تقویت سیستم ایمنی بدن
کاروتنها و آنتیاکسیدانهای موجود در طالبی به تقویت ایمنی بدن نیز کمک میکند و در پیشگیری از بروز بیماریهای مختلف نقش دارد. بتاکاروتن یکی از این ترکیبات است که نهتنها در مقابله با بیماریهای شایع فصلی موثر است بلکه مطالعات نشان میدهد در پیشگیری از بیماریهای جدی مانند سرطان نیز نقش دارد.
پیشگیری از سرطان
طالبی سرشار از فلاونوئیدهاست که این آنتیاکسیدانها نقش محافظ در برابر انواع سرطانها بهخصوص سرطان سینه و کولون دارند. آنتیاکسیدانها همچنین به مقابله با تاثیرات رادیکالهای آزاد کمک میکنند. رادیکالهای آزاد ترکیباتی هستند که تحتتاثیر آلودگی هوا، ترکیبات شیمیایی و دود سیگار ایجاد میشوند و زمینهساز آسیبهای سلولی نظیر پیری زودرس و بروز بیماریهای مختلف خواهند بود.
منبع: بهداشت نیوز