دانشمندان برگی مصنوعی ساختهاند که میتواند از باد یا باران ۴۰ ولت برق تولید کند
برگ مصنوعی ساخته شده توسط دانشمندان میتواند با قرار گرفتن در محیطهای مرطوب انرژی مورد نیاز ۱۱ چراغ LED را تأمین کند.
موبنا – دانشمندان ایتالیایی یک برگ مصنوعی طراحی کردهاند که میتواند در گیاهان جاسازی شود و از قطرات باران یا باد برق تولید کند. دستگاه خلاقانه در شرایط بارانی یا مواقعی که باد بسیار خوبی میوزد میتواند انرژی مورد نیاز برای روشن کردن چراغهای LED را تأمین کند.
«فابیان مدر»، محققی که در مؤسسه فناوری ایتالیا (IIT) در جنوا ایتالیا روی رباتیک نرم دارای قدرت زیستی مطالعه میکند، به خبرگزاریهای علمی گفت که این سیستم میتواند در زمینههای کشاورزی و نظارت از راه دور محیط زیست به منظور مشاهده سلامت گیاهان یا نظارت بر شرایط آبوهوا کاربرد داشته باشد.
البته برای اینکه این برگ مصنوعی بتواند کار موردنظر خود را انجام دهد، باید آن را به برگهای یک گیاه واقعی اضافه کرد. مدر توضیح میدهد:
«هنگامی که برگها در باد حرکت میکنند، دو سطح با یکدیگر تماس داشته و دوباره از یکدیگر جدا میشود و روی پوستَک یا کوتیکول برگ گیاه و دستگاه ما بارهای ساکن ایجاد میشود. این بارها به بافت سلولی داخلی گیاه وارد شده و در آنجا جریان را ایجاد میکنند. ما سپس میتوانیم این جریان را با یک الکترود وارد شده در بافت گیاه جمعآوری کنیم.»
تولید انرژی مورد نیاز ۱۱ چراغ LED با برگ مصنوعی
دانشمندان برای آزمایش سیستم برگ مصنوعی خود و ارزیابی توانایی این سیستم در تولید انرژی، آن را در برگهای گیاه خرزهره زنده جاسازی کردند. نتایج آن نشان میدهد که یک قطره آب میتواند پیکهای ولتاژ و جریان بیش از ۴۰ ولت و ۱۵ میکرو آمپر را ایجاد کند و میتواند انرژی مورد نیاز ۱۱ چراغ LED را تأمین کند.
در گذشته نیز برگهای مصنوعی توسعه داده شده بودند که از تکنیک مشابهی برای ایجاد برق از باد استفاده میکردند، اما فرآیند برداشت انرژی از قطرات باران یک رویکرد جدید است.
«باربارا ماتزولایی»، معاون مدیر رباتیک و مدیر آزمایشگاه رباتیک نرم IIT که در این مطالعه نیز شرکت داشته، میگوید:
«نتایج ما نشان میدهد که برداشت انرژی از طریق باد و باران (چه بهطور جداگانه یا همزمان) با این دستگاه امکان پذیر است و آن را به یک برداشتکننده انرژی چند منظوره یا حسگر خودکار تبدیل میکند.»
او در ادامه توضیح داد که مزیت اصلی این سیستم در مقایسه با سایر مدلهای مشابه این است که میتواند برق بیشتری را در شرایط مرطوب ایجاد کند. اکنون دانشمندان در حال کار روی بهبود عملکرد برگ مصنوعی خود هستند.
منبع: دیجیاتو