رتبه‌بندی ۱۰ شبکه اجتماعی محبوب در جهان (+عکس)

موبنا فیسبوک به عنوان محبوب ترین شبکه اجتماعی جهان، یکی از ارزشمندترین و سود‌ده‌ترین برندهای دنیا محسوب می‌شود و مدیرعامل آن یعنی مارک زاکربرگ، در هر دو فهرست ۲۰ فرد ثروتمند و قدرتمند در جهان قرار دارد.

شبکه اجتماعی فیسبوک سال‌هاست که در صدر محبوب ترین شبکه های اجتماعی دنیا قرار دارد، اما در سال‌های اخیر اینستاگرام، پینترست، اسنپ‌چت و به ویژه تیک‌تاک توانسته‌اند با سرعت بالایی خود را به میان بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی در جهان برسانند و حالا جزوی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در جهان باشند.

پیش از معرفی ۱۰ شبکه اجتماعی محبوب در جهان، به چند نکته جذاب در مورد فهرست پیش رو توجه کنید:

در ادامه نگاهی به ۱۰ شبکه اجتماعی محبوب در جهان، تعداد کاربران فعال، درآمد سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ و سال انتشار آن‌ها خواهیم داشت. آمار کاربران فعال ماهانه در هر شبکه اجتماعی، بر اساس انتهای ماه جولای سال ۲۰۲۲، یعنی اواسط مرداد ماه ۱۴۰۱ ثبت شده است.

۱. شبکه اجتماعی فیسبوک

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۲.۹ میلیارد کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۸۶ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۱۱۷ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۰۴

شبکه اجتماعی فیسبوک (متا) با چیزی حدود ۲.۹۳۶ میلیارد کاربر فعال ماهانه در جولای گذشته، همچنان رتبه اول محبوب ترین شبکه اجتماعی دنیاست. هرچند کاربران فعال ماهانه آن نسبت ماه قبل‌تر (آپریل)، افت ۲ میلیون نفری داشته‌اند، ولی این رقم فقط ۰.۰۷ درصد افت محسوب می‌شود و طبق آخرین گزارش‌ها، حدود ۳۶.۸ درصد جمعیت تمام کره زمین، از فیسبوک استفاده می‌کنند.

در کل اگر نسبت به سال گذشته حساب کنیم، فیسبوک افزایشی ۱.۳ درصدی در کاربران فعال ماهانه خود داشته است.


۲. شبکه اجتماعی یوتیوب

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۲.۵ میلیارد کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۱۹.۸ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۲۸.۸ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۰۵

شبکه اجتماعی یوتیوب، سال ۲۰۲۱ از تبلیغات خود ۲۸.۸ میلیارد دلار درآمد داشت؛ این یعنی رشدی ۳۰ درصدی نسبت به ۴ سال گذشته!

البته دقت داشته باشید یوتیوب برخلاف شبکه‌های اجتماعی دیگر، به کاربران خود حقوق مستقیم می‌دهد. مثلاً در همین سال گذشته، پردرآمدترین یوتیوبر (MrBeast)، ۵۴ میلیون دلار از طریق این پلتفرم درآمد داشت.


۳. شبکه اجتماعی واتساپ

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۲ میلیارد کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۵ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۸.۷ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۰۹

دیتایی که درباره واتساپ داریم، خیلی قابل اعتنا نیست. این اپلیکیشن مدت‌هاست داده دقیقی ارائه نداده است و آمار ۲ میلیون کاربر روزانه، رسمی و دقیق نیست؛ اما احتمالاً چیزی در همین مقدار است.


۴. شبکه اجتماعی اینستاگرام

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۱.۴ میلیارد کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۲۶.۸ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۴۷.۶ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۱۰

اینستاگرام با چیزی حدود ۱.۴۴۰ میلیارد کاربر فعال در ماه، در جایگاه چهارم محبوب ترین شبکه های اجتماعی جای می‌گیرد. طبق آخرین داده‌ها، حدود ۱۸.۱ درصد از جمعیت کره زمین، از اینستاگرام استفاده می‌کنند.


۵. شبکه اجتماعی وی‌چت

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۱.۳ میلیارد کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۷۳.۹ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۸۷.۸ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۱۱

احتمالاً انتظار این دوست قدیمی را در این بخش نداشتید! وی‌چت به دلیل محبوبیت زیاد در چین، توانسته کاربران فعال ماهانه بسیار زیادی داشته باشد. درواقع وی‌چت تنها اپلیکیشن در چین است که بیش از یک میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد!


۶. شبکه اجتماعی تیک‌تاک

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۱.۰۲ میلیارد کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۳۵ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۶۰ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۱۶

از اپلیکیشن‌هایی که محبوبیت آن به سرعت عجیب و قابل توجهی در این چند سال در حال پیشرفت بوده، تیک‌تاک است. ۵۶.۲ درصد از کاربران تیک‌تاک خانم‌ها و ۴۳.۸ درصد آن، آقایان هستند.

اگر فقط نسبت به پارسال حساب کنیم، تعداد کاربران فعال ماهانه و درآمد تیک‌تاک، حدوداً چیزی نزدیک به ۲ برابر شده است.


۷. شبکه اجتماعی تلگرام

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۷۰۰ میلیون کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: بدون درآمد!
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: بدون درآمد!
تاریخ انتشار: ۲۰۱۳

به اپلیکیشن پیام‌رسان محبوب ایرانی‌ها می‌رسیم. تلگرام در ایران حدود بیش از ۵۰ میلیون کاربر ایرانی دارد. تلگرام به تازگی قابلیت اکانت پرمیوم پولی را اضافه کرده است و پیش از این نه تبلیغی داشت، نه فروش سرویسی؛ برای همین موضوع هم درآمد این شبکه اجتماعی در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ طبق داده‌ها، صفر دلار محاسبه شده است!

ابتدا تلگرام فقط در ایران، روسیه و هند محبوبیت زیادی داشت. اما به تازگی، خصوصاً از ابتدای سال ۲۰۲۲ تا کنون، رشد چشم‌گیری داشته و به لیست محبوب‌ترین پیام‌رسان‌های دنیا راه پیدا کرده است. تعداد دانلودها، شهرت و محبوبیت آن هم روزبه‌روز درحال افزایش است.


۸. شبکه اجتماعی اسنپ‌چت

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۶۱۷ میلیون کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۲.۵ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۴.۱ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۱۱

شیب رشد اسنپ‌چت، با محبوبیت ناگهانی تیک‌تاک، مقداری کم شد؛ ولی پس از مدتی دوباره اسنپ‌چت توانست روند صعودی خود را ادامه دهد. هرچند این شبکه اجتماعی رقابت را به رقیب خود، تیک‌تاک، واگذار کرده و به نظر نمی‌رسد بتواند در آینده هم اختلاف را کم کند؛ اما نسبت به سال گذشته خود، اسنپ‌چت تکان بزرگی خورده است و محبوبیت تبلیغات هم در آن بیش‌تر شده است.

۵۱.۸ درصد کاربران اسنپ‌چت را خانم‌ها و ۴۷.۴ درصد از آن را آقایان تشکیل می‌دهند. طبق آخرین گزارشات، ۷.۷ درصد جمعیت کره زمین از اسنپ چت استفاده می‌کنند.


۹. شبکه اجتماعی توییتر

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۴۸۶ میلیون کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۳.۷ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۵ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۰۶

حدود ۶.۱ درصد جمعیت کره زمین، از توییتر استفاده می‌کنند. بین کاربران توییتر، ۷۲.۷ درصد کاربران توییتر را آقایان و ۲۷.۳ درصد آن را خانم‌ها تشکیل می‌دهند! توییتر همیشه رشد نسبتاً ثابتی را دارد؛ یعنی از جولای سال ۲۰۲۰ تا جولای سال ۲۰۲۲، هر ماه حدود ۲ تا ۴ درصد کاربران فعال ماهانه آن افزایش یافته‌اند.


۱۰. شبکه اجتماعی پینترست

تعداد کاربر فعال ماهانه: ۴۳۳ میلیون کاربر
میزان درآمد سال ۲۰۲۰: ۱.۶۹ میلیارد دلار
میزان درآمد سال ۲۰۲۱: ۲.۵ میلیارد دلار
تاریخ انتشار: ۲۰۱۰

برای آخرین شبکه اجتماعی لیست ما، به پینترست می‌رسیم. میزان کاربران فعال ماهانه پینترست خیلی تغییر زیادی نمی‌کند و حتی می‌توان گفت در ۶ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۲، حدوداً ثابت بوده است. آمار کاربران فعال ماهانه در پینترست از جولای سال ۲۰۲۰ تا جولای ۲۰۲۲، فقط ۱۷ میلیون نفر افزایش داشته است.

پینترست از نظر تقسیم‌بندی کاربران به نسبت جنسیت، برعکس توییتر است. ۷۶.۵ درصد از کاربران آن را خانم‌ها و فقط ۱۵.۶ درصد آن را آقایان تشکیل می‌دهند. در کل، ۷ درصد آدم‌های بالای ۱۳ سال در دنیا، از پینترست استفاده می‌کنند.

 منبع: آی تی رسان
خروج از نسخه موبایل