مقایسه قدرت نظامی چین و تایوان(+اینفوگرافی)

تایوان از نظر قدرت نظامی عملا در همه زمینه ها از جمله تعداد تانک، توپخانه و هواپیما حرف چندانی برای گفتن در برابر ارتش چین ندارد. با این وجود، تایوان دارای یک نیروی ذخیره نظامی بزرگ‌تر است که برای مقابله با سناریو تهاجم تمام عیار چین آموزش دیده اند.

موبنا – سطح مناقشات بین چین و تایوان طی روزهای گذشته شاهد روندی افزایشی بوده و سفر اخیر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به تایوان توسط چین اقدامی “بسیار خطرناک” ارزیابی شده است. پلوسی بلند پایه‌ترین سیاستمدار آمریکایی محسوب می شود که طی ۲۵ سال گذشته از این جزیره دیدار کرده است.

چین از تایوان به عنوان یکی از استان های جدا شده از خود نام می برد که در نهایت زیر کنترل پکن باز خواهد گشت. از سوی دیگر، تایوان خود را به عنوان کشوری مستقل، دارای قانون اساسی منحصر به فرد و مقاماتی که به صورت دمکراتیک انتخاب شده اند، معرفی می کند.

شی جین پینگ رئیس جمهور چین، به این نکته اشاره داشته است که اتحاد مجدد با تایوان باید محقق شود، از این رو گزینه های مختلف از جمله گزینه نظامی برای تحقق این هدف روی میز دولت پکن قرار دارند.

به گفته منابع تایوانی، تنها چند ساعت پس از خروج نانسی پلوسی از تایوان، ۲۷ فروند هواپیمای نظامی چین وارد حریم هوایی تایوان شدند. همچنین، چین به تازگی رزمایش های نظامی بزرگی را برگزار کرده و حتی چند موشک بالستیک شلیک شده از سوی این کشور از فراز آسمان تایوان عبور کرده اند.

در ادامه نگاهی به قدرت نظامی چین و تایوان خواهیم داشت. آمار موجود در این مطلب بر اساس داده های ۲۰۲۲ وب سایت گلوبال فایرپاور ارائه شده اند.

مقایسه قدرت نظامی چین و تایوان

قدرت نظامی چین در برابر تایوان

تایوان از نظر قدرت نظامی عملا در همه زمینه ها از جمله تعداد تانک، توپخانه و هواپیما حرف چندانی برای گفتن در برابر ارتش چین ندارد. با این وجود، تایوان دارای یک نیروی ذخیره نظامی بزرگ‌تر است که برای مقابله با سناریو تهاجم تمام عیار چین آموزش دیده اند. از دهه ۱۹۵۰، حمله چین به تایوان یک امکان واقعی بوده است و تایوان یک راهبرد خارپشتی را برای محافظت از خود ایجاد کرده است. برای متوقف کردن نیروی تهاجمی دریایی چین، قایق های تهاجمی تندرو، موشک های ضد کشتی، ضد هوایی و ضد تانک و مین های دریایی توسط تایوان استفاده می شوند.

در صورتی که چین بتواند نیروهای خود را وارد این جزیره کند، تایوان برای جنگ های چریکی هم در مناطق شهری و هم مناطق روستایی کوهستانی خود نیز آماده شده است. بودجه نظامی ۲۳۰ میلیارد دلاری چین این کشور را در رتبه دوم جهان قرار می دهد و این رقم بسیار بیشتر از هر کشور دیگری در اقیانوس آرام است.

بنابر برآوردها، چبن از نظر تعداد کشتی دارای بیشترین ناوگان نظامی است. این کشور تا به امروز تنها یک پست نظامی خارجی در جیبوتی ایجاد کرده است، اما با ایجاد تاسیسات نظامی در جزایر اسپراتلی، میزان نفوذ خود را افزایش داده است. چین به تازگی از طریق تجارت و ابتکارات زیرساختی سعی در تقویت روابط و افزایش نفوذ در کشورهای همسایه خود بوده است.

از نظر جمعیت و بر اساس داده های وب سایت گلوبال فایرپاور، چین با ۱،۳۹۷،۸۹۷،۷۲۰ نفر در رتبه نخست جهان قرار دارد. در مقابل، تایوان از این نظر در رتبه ۵۷ام است. از نظر جغرافیایی، مساحت کشور چین ۹،۵۹۶،۹۶۱ کیلومتر مربع است، در شرایطی که مساحت تایوان ۳۵،۹۸۰ کیلومتر مربع است.

از نظر لجستیک، چین دارای ۵۰۷ فرودگاه است و در مقابل، تایوان ۳۷ فرودگاه دارد. تعداد بنادر و پایانه های چین برابر با ۲۲ و این رقم برای تایوان ۶ است. مسیرهای جاده ای چین ۴،۹۶۰،۶۰۰ کیلومتر است، در شرایطی که تایوان ۴۳،۲۰۶ کیلومتر مسیر جاده ای دارد.

 منبع: مجله تصویری سلاح

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا