راه‌اندازی سریع‌ترین وسیله نقلیه زمینی جهان (+ فیلم و عکس)

موبنا؛ محمدمهدی حیدرپور قطار مغناطیسی (مَگ‌لِو) جدید چین، طراحی شده برای حرکت با بیشینه سرعت ۶۰۰ کیلومتر در ساعت، آماده بهره‌برداری شده است. در حال حاضر، این سریع‌ترین وسیله نقلیه زمینی جهان محسوب می شود.

 

 

نخستین نمایش عمومی قطار مغناطیسی جدید چین روز سه شنبه در شهر ساحلی چینگ‌دائو، واقع در استان شاندونگ در شرق چین انجام شد.

 

به گفته شرکت حمل و نقل ریلی سی آر آر سی چین، این قطار جدید توسط طراحان و مهندسان چینی ساخته شده و جدیدترین دستاورد علمی و فناوری این کشور در زمینه حمل و نقل ریلی محسوب می شود.

معرفی قطار مغناطیسی جدید در چین نشان می دهد که این کشور در زمینه فناوری های مهندسی این نوع قطارهای سریع السیر، از جمله یکپارچگی سامانه، تولید وسیله نقلیه، مسیرهای ریلی و کنترل و ارتباطات حمل و نقل به سطح بالایی از تسلط رسیده است.

پروژه قطار مغناطیسی جدید از اکتبر ۲۰۱۶ آغاز شد، در سال ۲۰۱۹ نمونه اولیه قطار مغناطیسی با بیشینه سرعت ۶۰۰ کیلومتر در ساعت توسعه یافت، و در ژوئن سال ۲۰۲۰ آزمایش موفق این قطار انجام شد.

به گفته دینگ سانسان، مهندس ارشد پروژه، این قطار مغناطیسی جدید می تواند با دو تا ۱۰ واگن حرکت کند که هر یک می توانند بیش از ۱۰۰ مسافر را در خود جای دهند.

به گفته دینگ، این قطار می تواند بهترین راه حل برای سفرهایی در محدوده ۱۵۰۰ کیلومتر بوده و شکاف سرعت بین سفرهای هوایی (۸۰۰ تا ۹۰۰ کیلومتر) و قطارهای سریع السیر (با بیشینه سرعت حدود ۳۵۰ کیلومتر) را پر کند.

به عنوان نمونه، سفر بین شهرهای پکن و شانگهای با هواپیما دو ساعت، با قطار سریع السیر ۵.۵ ساعت و با قطارهای مغناطیسی ۲.۵ ساعت طول خواهد کشید.

در مقایسه با وسایل نقلیه ای که روی چرخ حرکت می کنند، قطارهای سریع السیر مَگ‌لِو تماسی با خطوط ریلی ندارند. آنها از نظر کارایی و سرعت دارای مزایایی هستند و لرزش و صدای بسیار کمی تولید می کنند. حرکت و توقف آنها می تواند به سرعت صورت بگیرد و گزینه هایی ایمن و قابل اعتماد هستند.

چین در زمینه ساخت و ساز مسیرهای ریلی سرعت بالا در جهان پیشرو است. تا پایان سال ۲۰۲۰، این کشور ۳۸,۰۰۰ کیلومتر مسیر ریلی سریع السیر در خدمت داشته که طولانی‌ترین در جهان محسوب می شود. آلمان، ژاپن، انگلیس، کانادا و آمریکا از دیگر کشورهای مطرح در زمینه توسعه قطارهای مغناطیسی هستند.

 

 منبع: عصرایران
خروج از نسخه موبایل