از موتور چمن زن تا خودرویی با فناوری هیبرید موازی در سال ۱۹۸۰ (+عکس)

در وضعیت شارژ کامل باتری ها، برد حرکتی خودرو در حالت الکتریکی کامل حدود ۸۰ کیلومتر بود. این عدد در نوع خود با توجه به زمان معرفی بسیار چشمگیر و قابل توجه است.

موبنا؛ مازیار دانیالی بریگز و استراتن(Briggs & Stratton) نام یک کمپانی بزرگ آمریکایی است که در زمینه تولید موتورهای دیزلی و بنزینی فعالیت دارد. سابقه تاسیس این برند به ۱۹۰۸ میلادی باز می گردد و نام آن در لیست فورچون ۱۰۰ نیز وارد شده است.

شهرت بریگز و استراتن بیشتر از هر چیز به تولید موتورهای کوچک انواع ماشین های چمن زن مربوط می شود که یکی از قابل اعتمادترین نام های جهان در این حوزه نیز به شمار می رود. اما این کمپانی در ۱۹۸۰ میلادی از یک خودروی مفهومی نیز رونمایی کرد که در زمان خود نمایشی خلاقانه از فناوری آینده نگر محسوب می شد.

خودروی مفهومی بریگز و استراتن پیشرانه ای هیبریدی داشت که شامل یک موتور ۲ سیلندر بریگز با ۱۸ اسب بخار خروجی و یک موتور الکتریکی ۸ اسب بخاری می شد. بیشینه سرعت برای پیشرانه در حالت هیبریدی ۸۸.۵ کیلومتر برساعت محاسبه شد.

این عدد به مفهوم عدم امکان محاسبه شاخص صفر تا صد کیلومتر برای این خودرو است اما برای دستیبابی به سرعت ۸۰ کیلومتر برساعت ۳۴.۳۵ ثانیه زمان لازم است.

در بخش جعبه نیز از یک نمونه ۴ سرعته دستی در ارتباط با محور دوم خودرو استفاده شد! همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید بریگز مفهومی ۳ محور و ۶ چرخ دارد.

ساختار پیشرانه بریگز یک سیستم هیبرید موازی است. در سیستم هیبرید سری امکان حرکت خودرو با توان موتور احتراقی وجود ندارد. اما نوع دیگری از سیستم های هیبریدی سیستم موازی است. در این نوع از سیستم هیبریدی، موتور احتراق داخلی و موتور الکتریکی توسط یک جعبه دنده یا کلاچ کوپل(متصل/مرتبط) می شوند. در شرایطی که موتور الکتریکی و احتراقی هر دو در مدار باشند، لازم است تا دور آنها برابر باشد. در این شرایط گشتاور و توان دو موتور جمع می شود و قدرت بیشتری در اختیار سیستم قرار می دهد.

از این رو سیستم های موازی برتری قابل توجهی نسبت به سیستم های سِری دارند. یعنی با تجمیع قدرت از هر دو منبع برق و سوخت فسیلی، ویژگی های دینامیکی بهتری را در اختیار خودرو قرار می دهند. البته سیستم های موازی پیچیدگی بیشتری هم نسبت به سیستم های سِری دارند.

بنابراین مفهومی بریگز می توانست در حالت بنزینی، الکتریکی و یا ترکیبی از هر دو کار کند. ۶ باتری ۱۲ ولت اسیدی نیز به عنوان منبع تغذیه موتور الکتریکی در عقب خودرو کار گذاشته شد که حدود ۴۵۴ کیلوگرم وزن کل را افزایش داد. همین مساله دلیلی شد تا این محصول ۳ محور و ۶ چرخ داشته باشد. باتری با اتصال به پورت ۱۱۰ ولت شارژ می شود.

در وضعیت شارژ کامل باتری ها، برد حرکتی خودرو در حالت الکتریکی کامل حدود ۸۰ کیلومتر بود. این عدد در نوع خود با توجه به زمان معرفی بسیار چشمگیر و قابل توجه است.

بریگز و استراتن برپایه شاسی ون الکتریکی سی-۳۶۰ ماراتن و طراحی بدنه فولکس واگن شیروکو نسل اول شکل گرفت.

فولکس واگن شیروکو نسل اول/ ون الکتریکی سی-۳۶۰ ماراتن

 فولکس واگن شیروکو نسل اول/ ون الکتریکی سی-360 ماراتن

 

 منبع: عصرایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا