از فناوری کاهش مصرف سوخت تا جزئیات جالب در کابین! (+عکس)

چراغ های اصلی عقب طرح جدید و جذابی را به نمایش گذاشته است تا از یک ارائه ساده و بی اثر فاصله زیادی داشته باشد.

موبنا؛ مازیار دانیالی فابیا نام خودرویی است که در مجموعه اشکودا از سال ۱۹۹۹ روی خط تولید قرار دارد. این محصول در کلاس های هاچ بک، استیت(فابیا کومبی) و سالون(فابیا سدان) ارائه شده اما جذاب ترین مدل آن نسخه هاچ بک است که طرفداران بیشتری دارد.

نسل اول این خودرو از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۷، نسل دوم از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ و نسل سوم از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ روی خط تولید قرار داشت و نسل چهارم نیز با معرفی محصول جدید ۲۰۲۱ معرفی شده است. از سال ۱۹۹۹ تا کنون برابر با ۴.۵ میلیون دستگاه فابیا توسط اشکودا به فروش رسیده و در نسل چهارم فعلا فقط کلاس هاچ بک آن عرضه خواهد شد اما از سال ۲۰۲۳ کلاس واگن نیز وارد نسل چهارم می شود. فروش نسل سوم کنونی اشکودا همراه با هاچ بک جدید کماکان ادامه دارد.

تمام نسل های فابیا در یک قاب

تمام نسل های فابیا در یک قاب

طراحی

اشکودا در توسعه این مدل توجه ویژه ای به جزئیات داشته تا جائیکه این راهبرد طی برخورد اول مشتری با فابیا به خوبی عمل کرده و مخاطب را با خود همراه می سازد.

چراغ های اصلی جلو با الگو و گرافیک داخلی جذاب، گریل(جلوپنجره) کرومی و بافت نرده ای آن به همراه هودلاین های برجسته(خطوط روی درپوش موتور)  دماغه ای زیبا را شکل داده اند. در نمای جانبی نیز شاخص ترین المان را باید خط شانه قدرتمندی دانست که از لبه چراغ جلو تا عقب امتداد یافته است.

روی درب ها نزدیک رکاب نیز تفاوت سطح زیبایی ایجاد شده است.

چراغ های اصلی عقب نیز طرح جدید و جذابی را به نمایش گذاشته است تا از یک ارائه ساده و بی اثر فاصله زیادی داشته باشد.

خودرو از منظر ابعاد برابر با ۴۱۰۸ میلیمتر در طول و ۲۵۶۴ میلیمتر در فاصله بین محورها توسعه یافته است.

رینگ های آلومینیومی باکیفیت نیز بطور استاندارد در اندازه ۱۸ اینچی ارائه می شوند.

پیشرانه

در بخش پیشرانه گزینه ۱ لیتری تنفس طبیعی ۳ سیلندر به عنوان یک انتخاب اقتصادی پیش روی مشتریان قرار می گیرد. این نمونه برابر با ۶۵ یا ۸۰(بسته به تریم) اسب بخار خروجی و ۹۳ نیوتن متر گشتاور دارد. در بخش جعبه دنده نیز از نمونه ۵ سرعته دستی استفاده شده است.

شاخص صفر تا ۱۰۰ کیلومتر برای موتور پایه فابیا که بالا بدان اشاره شد برابر با ۱۵.۵ ثانیه ثبت شده است.

برای مشتریانی که فابیا سریع تری را می خواهند؛ گزینه ۱ لیتری توربوشارژ با ۹۵ اسب بخار خروجی و گشتاور ۱۷۵ نیوتن متر در نظر گرفته شده که همچنان با جعبه دنده ۵ سرعته دستی ارائه می شود. خودرو با این مشخصات طی ۱۰.۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت می رسد و بیشینه سرعت آن نیز برابر با ۱۹۵ کیلومتر برساعت محاسبه شده است.

یک نمونه قویتر با ۱۱۰ اسب بخار خروجی و گشتاور ۲۰۰ نیوتن متر نیز در کاتالوگ فروش قرار می گیرد که علاوه برجعبه دنده ۶ سرعته دستی می توان آنرا با ۷ سرعته دی اس جی نیز سفارش داد. شاخص صفر تا ۱۰۰ کیلومتر این خودرو برابر با ۹.۷ ثانیه محاسبه شده است. بیشینه سرعت نیز ۲۰۵ کیلومتر برساعت است.

اما تریم پرچمدار فابیا با پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری کلاس تی اس آی با ۱۵۰ اسب بخار خروجی و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر عرضه می شود. این مدل فقط با جعبه دنده دی اس جی هماهنگ می شود و شاخص صفر تا صد کیلومتر را طی ۷.۹ ثانیه ثبت کرده است. بیشینه سرعت نیز برابر با ۲۲۵ کیلومتر برساعت محاسبه شده است.

مدل های جدید فابیا مجهز به فناوری پیشرفته مکش سوخت هستند که موجب کاهش مصرف به میزان ۰.۲ درصد در هر ۱۰۰ کیلومتر با سرعت ۱۲۰ کیلومتر برساعت می شود. همچنین به عنوان آپشن می توان یک باک ۵۰ لیتری را نیز برای فابیا سفارش داد که برد کلی حرکت خودرو را به میزان چشمگیری افزایش می دهد.

کابین و ایمنی

اشکودا در طراحی جزئیات داخل کابین این محصول خود به اصطلاح سنگ تمام گذاشته و عملکرد جالبی داشته است. از امکانات کابین می توان به سانروف شیشه ای پانورامیک، نمایشگر دیجیتال ۱۰.۲۵ اینچی اطلاعات کیلومتر، نمایشگر لمسی ۹.۲ اینچی سیستم سرگرمی، سیستم تهویه اتوماتیک، گرم کن فرمان، گرم کن و تهویه صندلی های هر دو ردیف، نورپردازی داخلی  هوشمند و… اشاره کرد.

اشکودا تجهیزات خلاقانه ای را وارد این خودرو کرده که شامل ۴۳ مورد بسیار جذاب می شود البته برخی از این ویژگی ها بستگی به فروشنده محصول جدید اشکودا دارد. مواردی مانند نگهدارنده (قابل حذف) فنجان و لیوان بین صندلی های جلو، گیره نگهدارنده کارت اعتباری در کنسول مرکزی، بانکه در امتداد کنسول میانی برای سرنشین های ردیف عقب، تجهیزات مخفی(با چیدمان کم جا) در صندوق عقب، آفتابگیر برای سقف پانورامی، جای مخفی نگهداری چتر بارانی و …

در بخش ایمنی نیز این خودرو مجهز به سنسورهای جدید و حساس تری شده که بخشی از بهترین عملکرد آنها را باید به سنسور پارک مربوط دانست.

 منبع: عصرایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا