رشد پایدار منابع بانک کشاورزی، نمایانگر اعتماد و اطمینان مردم است

روح اله خدارحمی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی، سیاست مشخص و مجدانه ای برای تعامل با اصحاب رسانه دارد و برای تبیین این سیاست ها از حضور در اجتماع رسانه ای استقبال می کند.

موبنا – به گزارش موبنا، در اجرای همین تعامل سازنده، روز یکشنبه ۱۱ شهریور بیش از ۱۵۰ دقیقه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات تخصصی بخش کشاورزی، عملکرد این بانک در حوزه های مختلف و اقدامات حمایتی این بانک از توسعه اقتصادی کشور را تشریح کرد.
خدارحمی در این جلسه با اشاره به این مطلب که وضعیت منابع این بانک در شرایط مطلوبی قرار دارد و این امر نوید بخش افزایش توانایی بانک در پرداخت تسهیلات کم بهره و حمایت مالی از بخش کشاورزی است ، گفت: منابع بانک کشاورزی در سال ۹۶ با ۴۰ درصد رشد معادل ۲۰۴ هزار میلیارد ریال، به رقم چشمگیر ۷۱۱ هزار میلیارد ریال رسید و این روند ادامه دار میزان منابع بانک از مجموع ۴۶ میلیون انواع حساب را تا پایان مرداد ۱۳۹۷ به رقم ۸۱۱ هزار میلیارد ریال رساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۷ درصد و نسبت به پایان سال ۹۶ معادل ۱۳.۱ درصد رشد داشته است و به این ترتیب، در ۵ ماه ابتدای سال، ۵۰ درصد هدف گذاری سال جاری محقق شده است.
وی افزود: این رشد در شرایطی محقق شده است که در سال های اخیر به صورت پیاپی، سالانه دو درصد هزینه تمام شده منابع را کاهش داده ایم و این رشد پایدار منابع ، نمایانگر اقبال و اعتماد مردم به این بانک ریشه دار ، قدیمی و دولتی کشور، توانایی همکاران، ارائه خدمات خوب، درستکاری کارکنان و پایداری خدمات بانکی است.
خدارحمی در ادامه سخنان خود به رقم ۱۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی این بانک تا پایان مرداد ۱۳۹۷ اشاره کرد و اظهار داشت: ۳۶۱ هزار فقره تسهیلات تا این مقطع پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵.۱ درصد رشد داشته است .
وی با بیان این که بخشی از این رشد ناشی از اعتبارات پرداختی در قالب طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری است که در صدر برنامه های اعتباری امسال قرار دارد، تصریح کرد: به دستور مقام معظم رهبری ۱.۵ میلیارد دلار اعتبار از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار دولت قرار گرفت تا برای توسعه اشتغال در مناطق روستایی و عشایری هزینه شود؛ این مبلغ به ریال تبدیل شد و در اختیار ۳ بانک و یک صندوق قرار گرفت که پرداخت ۵۰ درصد این اعتبار معادل ۶۰ هزار میلیارد ریال در تعهد بانک کشاورزی است و در مرحله اول، ۳۰ هزار میلیارد ریال به این بانک تخصیص داده شده است تا با نرخ ۶ درصد در اختیار بهره برداران قرار گیرد.
خدارحمی اعلام کرد: درحال حاضر تعداد ۲۶۰۷۴ طرح به مبلغ ۴۶۵۸۹ میلیارد ریال در دست بررسی داریم، ۸۹۰۵ طرح به مبلغ ۱۹۰۰۰ میلیارد ریال مصوب شده است و ۷۳۶۶ طرح به مبلغ ۱۲۶۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده که برآورد اشتغالزایی آن، ۲۱۵۰۰ اشتغال جدید است.
وی افزود: تلاش زیادی می کنیم تا شیوه های جدید تولید و استفاده از ارقام و نژادهای پربازده توسعه یابند و دقت بسیار زیادی می شود که کل این اعتبار در جای درست مصرف شود و حتماً منجر به ایجاد اشتغال پایدار جدید شود.
خدارحمی در بخش دیگری از سخنان خود میزان تسهیلات پرداختی در حوزه مکانیزاسیون برای خرید انواع ماشین آلات و ادوات کشاورزی در ۵ ماهه ابتدای سال جاری را ۷۰۳۸ فقره به مبلغ ۳۰۱۰ میلیارد ریال اعلام و تاکید کرد: در راستای بهبود ابزار تولید و استفاده از فناوری جدید برای تحقق کشاورزی اقتصادی، پرداخت این تسهیلات همچنان جزو اولویت های بانک قرار دارد.
وی سپس به تشریح اقدامات بانک کشاورزی در توسعه شیوه جدید پرورش ماهی در دریا و استفاده از فناوری جدید برای بهره برداری از آب های ساحلی پرداخت و گفت: به عنوان مثال در سال ۹۶ یک طرح بزرگ ۳۰۰۰ تنی در بندر آفتاب به بهره برداری رسید که افقی جدید در تولید کشاورزی کشور است و درحال حاضر تعداد زیادی طرح درحال تصویب و اجرا هستند و تاکنون ۱۷۶۰ میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای ۱۴ طرح جمعا به ظرفیت تولید ۱۳۴۱۴ تن ماهی پرداخت شده است.
خدارحمی افزود: دو طرح بزرگ مصوب جمعا به ظرفیت ۲۰ هزار تن نیز در شمال و جنوب کشور، در دست پرداخت است و طرح های پرورش ماهیان خاویاری در شمال کشور نیز در حال اجرا هستند که مجموع این اقدامات، ظرفیت تولید پروتئین کشور را بسیار افزایش خواهد داد .
وی در ادامه سخنان خود به اهمیت مساله بحران آب اشاره کرد و تامین مالی طرح هایی که مدیریت منابع آب در آن ها رعایت می شود و شیوه های تولیدی که آب کمتری مصرف کنند نظیر گلخانه ها و همچنین تاکید بر تولید کشت پاییزه چغندر قند را از جمله اقدامات بانک کشاورزی در این زمینه اعلام کرد.
خدارحمی اضافه کرد: تا پایان مرداد سال ۹۷ تعداد ۲۳۵ طرح کشت گلخانه ای به مساحت ۳۵۰ هکتار و به مبلغ ۶۸۰۰ میلیارد ریال در دست بررسی قرار دارد و تعداد ۲۳۵ طرح گلخانه ای به مبلغ ۲۰۷۵ میلیارد ریال در سطح ۲۸۹ هکتار پرداخت شده است.
وی سپس به پتانسیل ها و توانمندی های بانک کشاورزی در صنعت بانکداری اشاره کرد و گفت: به لحاظ شبکه، سومین بانک بزرگ کشور هستیم و از لحاظ ارائه خدمات الکترونیک جایگاه خوبی در کشور داریم به طوری که با ۳۰۲۰ دستگاه خودپرداز و ۴۴۶ هزار دستگاه پایانه فروش (کارت خوان های فروشگاهی) سهم به سزایی در ایجاد شبکه پرداخت کارتی کشور داریم.
خدارحمی افزود: همراه بانک کشاورزی در حال حاضر ۱۷۹۳۳۷۳ نفر مشتری فعال دارد که روزمره از این سامانه استفاده می کنند، ۱۳ میلیون نفر ازجمعیت کشور کارت مهرگستر کشاورزی را دارند و در سال جاری به لحاظ تعداد کل تراکنش ها به ۴۸۷۰ میلیون تراکنش رسیدیم که از لحاظ تعداد تراکنش در جایگاه سوم و از نظر مبلغ تراکنش ها در رتبه چهارم قرار گرفتیم.
وی تاکید کرد: بانک کشاورزی یکی از مطمئن ترین سامانه های بانکداری الکترونیک را دارد زیرا بیش از ۹۹ درصد تراکنش ها موفق هستند و این دستاورد بزرگی است.
خدارحمی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد بانک کشاورزی در حوزه واگذاری شرکت ها و املاک مازاد بانک اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از الزامات ما در قانون رفع موانع تولید، واگذاری شرکت ها و اموال مازاد است که خوشبختانه موفق عمل کرده ایم و این اموال پس از آگهی عمومی و از طریق مزایده، مناقصه و بورس واگذار می شوند.
مدیرعامل بانک کشاورزی درباره سهم بانک از کسب و کارهای نوین دیجیتالی (استارت آپ ها) اظهار داشت: باتوجه به زیرساخت های قدرتمند Core Banking و مهرگستر، برای همکاری با شرکت های جدید، استارت آپ ها و فعالان حوزه فین تک رایزنی هایی را انجام داده ایم و در پاییز یک رویداد باحضور شرکت های فعال در حوزه فناوری مالی (فین تک) انجام خواهد شد.
وی سپس به توفیق این بانک در نداشتن اضافه برداشت از بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: سعی کرده ایم در سال های اخیر بانک را به گونه ای مدیریت و هدایت کنیم که نیازی به منابع بانک مرکزی نداشته باشیم و خوشبختانه در ۳ سال اخیر نیاز به اضافه برداشت از بانک مرکزی نداشته ایم.
خدارحمی تصریح کرد: در مناسباتی که با بانک مرکزی داشته ایم به دلیل عملکرد خوب ، مدیریت نقدینگی و نمره قبولی که از بانک مرکزی گرفته ایم، یک خط اعتباری ۱۵۰۰۰ میلیارد ریالی در اختیار ما قرار گرفته است.
وی در بخش پایانی سخنان خود به تشریح اقدامات حمایتی بانک کشاورزی از پروژه خرید تضمینی گندم پرداخت و گفت: علاوه بر منابعی که برای کاشت و داشت گندم به صورت انواع تسهیلات پرداخت می کنیم ،در سال زراعی جاری ۲۲۰۰۰ میلیارد ریال از منابع داخلی بانک نیز برای تأمین مالی خرید تضمینی گندم کمک کرده ایم و بهای گندم خریداری شده به تدریج در حال پرداخت به کشاورزان است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا