نشست رئیس کل بانک مرکزی با مدیران بانک ها

به گزارش موبنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی در این جلسه که رئیس‌کل و اعضای هیئت عامل بانک مرکزی و مدیران عامل و برخی از اعضای هیئت مدیره بانک‌ها حضور داشتند، مهم‌ترین موضوعات مبتلابه نظام بانکی ـ اعم از نرخهای سود تسهیلات و سپرده‌ها، روند اضافه برداشت بانک‌ها، پیگیری مطالبات معوق و مشکوک‌الوصول، …

به گزارش موبنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی در این جلسه که رئیس‌کل و اعضای هیئت عامل بانک مرکزی و مدیران عامل و برخی از اعضای هیئت مدیره بانک‌ها حضور داشتند، مهم‌ترین موضوعات مبتلابه نظام بانکی ـ اعم از نرخهای سود تسهیلات و سپرده‌ها، روند اضافه برداشت بانک‌ها، پیگیری مطالبات معوق و مشکوک‌الوصول، وضع بازار بین‌بانکی و نرخ‌های کارمزد خدمات بانکی ـ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای جلسه آقای همتی؛ مدیرعامل بانک ملی ایران، گزارشی از نتایج نشست اخیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و خصوصی ارائه کرده و استدلال‌های مربوط به هریک از موارد ذکر شده در نامه ارسالی به بانک مرکزی را به اختصار بیان کرد.

رئیس کل بانک مرکزی نیز به مهم‌ترین عوامل موثر بر تحولات نظام بانکی اشاره کرد ‌که از آن جمله سهم بالای بازار غیرمتشکل پولی،‌بدهی قابل توجه دولت به بانک‌ها و حجم بالای مطالبات غیرجاری مورد تاکید قرار گرفت.

رئیس شورای پول و اعتبار از بانک‌ها خواست در زمینه ساماندهی به بازار پول یار و مددکار بانک مرکزی باشند و در ارائه خدمات مالی به موسسات اعتباری بدون مجوز، هماهنگ با بانک مرکزی عمل کنند.

سیف از مدیران عامل حاضر در جلسه خواست دیدگاه‌های خود درباره شیوه‌های ساماندهی به بازار پول را مطرح کنند، ‌در باره روش‌های کاهش خطر پذیرفته شده ازجانب بانک‌ها اظهارنظر کرده و در این زمینه، ‌به ریسک‌هایی که سبب می‌شود سلامت و پایداری نظام بانکی دستخوش مخاطره شود، به طور خاص توجه کنند.

همچنین رئیس شورای پول و اعتبار از بانکها خواست درباره گزینه‌ها و راهبردهای مختلف قابل پیگیری برای کاهش نرخ سود بانکی متناسب با اقتضائات ترازنامه‌ای خود، ‌اعلام نظر کنند.

در ادامه جلسه، غالب مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره بانک‌های تجاری و تخصصی به اعلام مواضع و دیدگاه‌های خود درباره مسائل گوناگون نظام بانکی پرداختند.

حاشیه سود معقول بانک‌ها و تحولات آن،‌توجه به نیروهای درونی بازار پول در تعیین نرخ‌های سود،‌لزوم چاره‌اندیشی برای افزایش توان اعطای تسهیلات بانک‌ها، ‌ارتقای شفافیت نظام بانکی،‌چاره‌ اندیشی برای فعال کردن بیش از پیش عقود مبادله‌ای در نظام بانکی،‌ سازوکارهای کنترل موسسات اعتباری غیرمجاز،‌چارچوب سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی، متناسب‌ سازی نرخ حق‌الوکاله‌ها با نرخ‌های‌سود و مواردی از این قبیل مورد توجه مدعوین جلسه بود که به صورت تفصیلی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در جمع‌بندی از مباحث مطرح شده و ارائه توصیه‌ها، سیف بر رعایت اولویت تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی در سیاست‌های اعتباری بانک‌ها تاکید کرد و خواستار التزام بانک‌ها به بخشنامه‌های اخیر بانک مرکزی در زمینه لزوم مساعدت به واحدهای تولیدی بدهکار (حتی دارای مطالبات معوق) ‌شد.

وی همچنین بر مساعدت بانک‌ها در تامین مالی طرح‌های اقتصادی دارای اولویت که در سفرهای استانی هیئت دولت شناسایی شده و به بانکها معرفی می‌شود، تاکید کرد.

لزوم تحرک‌ بخشی به حوزه مسکن و پیگیری تامین منابع مالی مورد نیاز برای بازسازی بافت‌های فرسوده ازجانب بانک‌ها نیز مورد توجه رئیس کل بانک مرکزی قرار داشت.

سیف در ادامه از بانک‌ها خواست نسبت به کاهش و تعدیل میزان اضافه برداشت خود از منابع بانک مرکزی در سال ۹۴ ‌اهتمام ویژه داشته باشند و این مژده را داد که این منابع بازگشت شده در قالب‌های دیگر؛ نظیر سپرده‌گذاری بانک مرکزی در بازار بین‌بانکی به نظام اقتصادی بازخواهد گشت.

رئیس شورای پول و اعتبار نسبت به اهمیت حفظ امنیت، ثبات و سلامت نظام بانکی تاکید کرد و خواستار طبقه‌بندی صحیح و ثبت شفاف اطلاعات آماری و حساب‌ها در بانک‌ها شد. با توجه به استقرار کامل سامانه چکاوک از اواسط خرداد امسال و پوشش کامل و سراسری آن که ابزار مدیریتی مناسبی در اختیار بانک‌ها قرار خواهد داد، انتظار می‌رود انضباط در نظام پولی کشور در مجموع بهبود یابد.

علاوه براین، رئیس کل بانک مرکزی از بانک‌ها خواست از جایگاه کارگروه فرادستگاهی پیگیری مطالبات غیرجاری که در بانک مرکزی برگزار می‌شود، برای وصول مطالبات معوق و احیای دارایی‌های خود بهره گیرند و در این زمینه، اهتمام و جدیت بیشتری داشته باشند.

سیف در خاتمه، بر عزم و قاطعیت بانک مرکزی برای مقابله با موسسات اعتباری غیرمجاز تاکید کرد و از بانک‌ها خواست در ارائه خدمات به این گونه موسسات،‌خود را با سیاست‌های بانک مرکزی تطبیق دهند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا