سه دست انداز در وام ۱۶۰ میلیون تومانی

انبوه سازان تهرانی می‌گویند هم اکنون سه دست‌انداز عمده در مسیر کارآیی وام ۱۶۰ میلیون تومانی برای غالب متقاضیان مصرفی خرید مسکن در تهران وجود دارد که اثربخشی این وام در افزایش قدرت خرید خانوارها و تسریع روند ورود به دوران رونق معاملات خرید مسکن را با اما و اگر مواجه می‌کند. به گفته رئیس …

انبوه سازان تهرانی می‌گویند هم اکنون سه دست‌انداز عمده در مسیر کارآیی وام ۱۶۰ میلیون تومانی برای غالب متقاضیان مصرفی خرید مسکن در تهران وجود دارد که اثربخشی این وام در افزایش قدرت خرید خانوارها و تسریع روند ورود به دوران رونق معاملات خرید مسکن را با اما و اگر مواجه می‌کند.

به گفته رئیس انجمن انبوه سازان تهران تامین مبلغ سپرده اولیه‌ای که زوج‌های جوان خانه اولی باید به مدت یکسال در بانک پس انداز کنند هم اکنون در توان بسیاری از متقاضیان مصرفی مشمول دریافت وام ۱۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن نیست.

به عبارت دیگر تامین سپرده اولیه ۸۰ میلیون تومانی که زوج‌های جوان باید برای ثبت نام وام ۱۶۰ میلیونی در اختیار بانک مسکن قرار دهند هم اکنون از توان مالی بسیاری از آنان خارج است. به همین خاطر پیش‌بینی می‌شود استقبال چندان زیادی از این وام از سوی گروه هدف (زوج‌های جوان خانه اولی) صورت نگیرد. در واقع پیش‌بینی می‌شود این استقبال بسیار کمتر از وام ۸۰ میلیونی خرید آپارتمان باشد. همچنین دامنه شمول وام ۱۶۰ میلیون تومانی هم اکنون محدود به مخاطبان خاص یعنی همان زوج‌های جوان خانه اولی است.

این در حالی است که هم اکنون حجم بسیار زیادی از متقاضیان مصرفی مسکن در پایتخت در این گروه قرار ندارند؛ یعنی نه خانه اولی هستند و نه زوج جوان! حسن محتشم ادامه داد: در حال حاضر حجم زیادی از متقاضیان مصرفی خرید آپارتمان در تهران افرادی به جز زوج‌های‌های جوان خانه اولی هستند که لازم است بانک مرکزی مجوز دریافت وام ۱۶۰ میلیونی را برای این افراد هم صادر کند.

وی درخصوص سومین مانع اثربخشی وام جدید برای کمک به ایجاد رونق و تحرک در بازار معاملات مسکن خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ورود این وام به بازار مسکن دست کم یکسال زمان می‌برد و در خوشبینانه ترین حالت، تسهیلات ۱۶۰ میلیونی از اواخر سال ۹۵ یا اوایل سال ۹۶ به بازار معاملات خرید مسکن خواهد رسید، این وام فعلا تاثیر بسزایی در تسریع مسیر رونق مسکن نخواهد داشت. محتشم تاکید کرد: دولت برای اثربخشی ابزارهای اقتصادی در خروج مسکن از رکود باید ابزارهای دیگری را هم فعال کرده و در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: در شرایطی که قرار بود اعتباری بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان به‌عنوان یارانه پرداخت کمک سود تسهیلات بافت فرسوده به این بخش تزریق شود و تاکنون کمتر از ۱۰ درصد از این میزان اختصاص یافته است، این حجم نقدینگی می‌توانست با ورود به بازار مسکن زمینه‌های قوی تری برای خروج از رکود را ایجاد کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا