مدیریت صحیح فرصت‏های پس از تحریم ها

به گزارش خبرنگار موبنا، ” ناصر علی سعادت” در مورد توافق حاصل شده و گشایش در کسب و کار فعالان صنف فناوری اطلاعات گفت: قطعا گشایش حاصل شده در حوزه ICT هم امیدوارکننده است و آنچه که اهمیت دارد مدیریت صحیح فرصت‏های پس از تحریم است. وی با تاکید بر اینکه شرایط کسب و کارها …

به گزارش خبرنگار موبنا، ” ناصر علی سعادت” در مورد توافق حاصل شده و گشایش در کسب و کار فعالان صنف فناوری اطلاعات گفت: قطعا گشایش حاصل شده در حوزه ICT هم امیدوارکننده است و آنچه که اهمیت دارد مدیریت صحیح فرصت‏های پس از تحریم است.
وی با تاکید بر اینکه شرایط کسب و کارها در تمام حوزه‎ها رو به تغییر است و این موضوع ایجاب می‎کند تا دولت با آگاهی و تیزبینی فضای پساتحریم را مدیریت کند، گفت: بخش خصوصی از بعد روانی امیدوار است که امر مهمی اتفاق افتاده و قطعا این آرامش و ثبات حاصل از امیدواری، ریسک سرمایه‎گذاری درحوزه‎های مختلف صنعت را کاهش می‎دهد.
سعادت افزود: با وجود اینکه بخش خصوصی همچنان منتظر حصول نهایی رفع تحریم‏ها و تاثیر آن بر بازار است اما باید اذعان داشت امنیت اقتصادی در پیش‎رو می‎تواند شرایط را برای برنامه‎ریزی‎های بلندمدت شرکت‎های داخلی و خارجی فراهم کند.
وی تصریح کرد: به جرات می‎توان گفت فعالان خصوصی بر این باورند که توافق صورت گرفته بسیار ارزشمند است و تحریم‎های ظالمانه در آینده‎ای نزدیک مرتفع خواهد شد.
ناصرعلی سعادت در ادامه به تشریح وضعیت شرکت‎های IT پس از تحریم پرداخت و در توضیح اینکه طی مدت تحریم چه بخش‎هایی از فناوری اطلاعات مورد آسیب قرار گرفته است، گفت: موضوع تاثیرات تحریم درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات همچون سایر صنایع به صورت کلی و همه جانبه بوده است. از زمان آغاز فشارهای تحریم، فعالان در تمام سطوح ICT ازجمله واردات تجهیزات و ابزار تکنولوژی اطلاعات و در تمام زیرشاخه‎های آن همچون سخت‎افزار، نرم‎افزار، اینترنت، شبکه و تجهیزات مخابراتی با مشکلاتی مواجه بوده است.
سعادت افزود: اگر بخواهیم مصداقی‎تر به موضوع نگاه کنیم، در حوزه‎ای همچون نرم‎افزار دسترسی به جدیدترین نسخه‌های پیشرفته نرم‌افزار و محیط‌های تحت وب، متن بازها و توسعه‎دهندگان این فضا به دلیل تحریم‎های پی در پی در کشور به آسانی امکان‎پذیر نبود. حتی در بخش فضای مجازی و اینترنت، فقدان دسترسی به امکانات بسیاری از سایت‎های پراهمیت، در کسب و کار فاوا تاثیرات منفی به جا گذاشته است.
او تاکید کرد: بدون شک آسیب‎هایی که تحریم بر ارتباط، حق دسترسی و دانلود فعالان ایرانی در شبکه اینترنت برجای گذاشت، لطمات خاصی را بر پیکره صنعت ICT وارد کرده است؛ چراکه دسترسی به این حقوق درحوزه وب درحقیقت ابزار تولید درصنعت فاوا محسوب می‎شود.

سعادت همچنین گفت: در بخش تجارت الکترونیکی و انتقال منابع مالی نیز به دلیل فقدان مشارکت بانک‎های ایرانی و بین‎المللی، حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات همچون سایر بخش‎های صنعتی و بازرگانی تاثیرات نامطلوبی برجای گذاشته است. حتی به دلیل سایه تحریم، بسیاری از شرکت‎های مختلف آسیایی از این نظر که با شرکت‎های ایرانی در زمینه تکنولوژی همکاری و مشارکت داشته‎اند، جریمه‎های هنگفتی پرداخت کرده‎اند. درنهایت می‎توان گفت وجود تحریم‎ها، سدی پیش روی ورود فناوری اطلاعات به کشور بوده است.

۱۲۹/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا