روسیه استفاده از تولیدات فناوری آمریکایی را متوقف می‌کند

موبنا – به گزارش بلومبرگ، اجرای طرح مذکور واکنشی به فراخوان ولادمیر پوتین رییس جمهور روسیه است که خواستار کاهش وابستگی به فناوری های خارجی شده است. افزایش تنش و اختلاف نظر میان آمریکا و اروپا با روسیه نیز در صدور این فرمان بی تاثیر نبوده است. قرار است در مسکو به جای استفاده از …

موبنا – به گزارش بلومبرگ، اجرای طرح مذکور واکنشی به فراخوان ولادمیر پوتین رییس جمهور روسیه است که خواستار کاهش وابستگی به فناوری های خارجی شده است. افزایش تنش و اختلاف نظر میان آمریکا و اروپا با روسیه نیز در صدور این فرمان بی تاثیر نبوده است.

قرار است در مسکو به جای استفاده از Exchange Server و نرم افزار اوت لوک بر روی ۶۰۰۰ رایانه از یک سیستم ایمیل جدید داخلی استفاده شود که توسط شرکت دولتی Rostelecom PJSC ابداع شده است.

این برنامه ایمیل مبتنی بر فناوری کلود در آینده بر روی ۶۰۰۰۰۰ رایانه و سرور در روسیه نصب می شود. روس ها برای استفاده از سیستم عامل و برنامه اداری جدید به جای ویندوز و آفیس هم قصد دارند برنامه هایی را به اجرا درآورند.

پوتین رییس جمهور روسیه شرکت های محلی و نهادهای مختلف دولتی را هم به استفاده از نرم افزارها و سیستم عامل های داخلی تشویق کرده است. اولین بار در سال ۲۰۱۴ و بعد از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه شرکت های آمریکایی ارائه خدمات پولی در این منطقه متوقف کردند.

البته اجرای طرح جدید روسیه چالشی جدی برای شرکت هایی مانند مایکروسافت، SAP SE و اوراکل است که دوست دارند از بازار نرم افزاری این کشور که سه میلیارد دلار ارزش دارد بهره بگیرند. روسیه همچنین به دنبال افزایش دریافت مالیات از شرکت های فناوری آمریکایی است تا رقبای داخلی آنها مانند Yandex NV و Mail.ru Group بتوانند از اقبال بیشتری برخوردار شوند.

نیکولای نیکیفوروف وزیر ارتباطات روسیه در این مورد گفته است: ما می خواهیم پول مالیات دهندگان و شرکت های دولتی قبل از هر چیز برای نرم افزارهای محلی هزینه شود. نهادهای رگولاتوری مختلف روسیه قصد دارند از سال ۲۰۱۷ فشار بر سازمان های دولتی که به استفاده از نرم افزارهای داخلی روی نیاورند را افزایش دهند.

بر اساس امار موجود هزینه خرید نرم افزارهای خارجی در روسیه سالانه بالغ بر ۲۹۵ میلیون دلار است و وزارت ارتباطات روسیه فهرستی از ۲۰۰۰ نرم افزار داخلی برای جایگزینی با نرم افزارهای آمریکایی و اروپایی را تهیه کرده است.

مقامات مسکو چندی قبل استفاده از محصولات سیسکو برای کنترل دوربین های نظارتی شهر مسکو را کنار گذاشتند و به استفاده از نرم افزاری محلی روی آوردند. برخی رسانه های دولتی و نهادهای حکومتی در شهر مسکو هم دیگر از پایگاه داده اوراکل استفاده نمی کنند و به استفاده از نرم افزار متن باز PostgreSQL روی آورده اند که توسط برنامه نویسان محلی تهیه شده است.

 منبع: فارس 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا