تازه‌ترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری

غلامرضا عباسی در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری در سال گذشته دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که امسال به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. به گفته وی رقم سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان با محاسبات و تحقیقات میدانی صورت گرفته مربوط به حاشیه شهرها …

غلامرضا عباسی در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری در سال گذشته دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که امسال به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به گفته وی رقم سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان با محاسبات و تحقیقات میدانی صورت گرفته مربوط به حاشیه شهرها است و هزینه زندگی در پایتخت و کلان‌شهرهای دیگر بیش از این رقم است.

عباسی بیشترین هزینه سبد معیشت کارگران را اجاره‌خانه، حمل و نقل و خوراک ذکر کرد.

رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران کشور ادامه داد: بخش اعظمی از کارگران حداقل حقوق وزارت کار که ۷۰۰ هزار تومان است می گیرند که با توجه به رقم بالای هزینه ماهانه خانوارهای کارگری این میزان دستمزد به هیچوجه تامین کننده خانوارهای کارگری نیست و کارگری که کمتر از سه میلیون تومان بگیرد نمی‌تواند زندگی کند.

وی در ادامه از تشکیل نخستین جلسه کارگروه مزد سال ۹۵ در اواخر نیمه دوم مهر ماه و آغاز بررسی دستمزد کارگران خبر داد.

عباسی گفت: پیرو نامه معاون روابط کار وزارت کار به تشکل‌های کارگری و درخواست برای ارائه نظرات و پیشنهادات گروههای کارگری،کارگروه دستمزد سال ۱۳۹۵ در وزارت کار تشکیل و نماینده هر تشکل در این کارگروه معرفی شد.

وی رویکرد معاونت روابط کار در بحث تعیین مزد سال ۹۵ را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ساماندهی دستمزد جزو دغدغه‌های معاونت روابط کار است و شخص آقای هفده تن نگاه مثبت و مساعدی به مسایل کار و تولید و روابط کار دارد.

عباسی با اشاره به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و مرکز آ‌مار ایران، افزود: نرخ تورمی که هر سال اعلام می‌شود نرخ تورم دولتی است در حالی که ما تورمی را قبول داریم که سه جانبه باشد و دولت، کارفرما و کارگر هر سه در اعلام آن دخیل باشند.

وی در پایان با تاکید بر تقویت بند دو ماده ۴۱ قانون کار گفت: زمانی می‌توان نرخ تورم را تک رقمی اعلام کرد که جامعه کارگری کاهش قیمتها و تورم را به معنای واقعی در زندگی خود احساس کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا