انتقال یک میلیون چینی درپی طوفان «چانهوم»

براساس گزارش های منتشر شده از سوی رسانه های چینی، «چانهوم»، شدیدترین طوفان از زمان تاسیس چین نو در سال ۱۹۴۹ میلادی محسوب می شود که از قدرت تخریب بالایی نیز برخوردار است. «چانهوم» که از آن به عنوان شدیدترین طوفان شش دهه گذشته در چین نام برده می شود، تاکنون نه تنها زندگی میلیون …

براساس گزارش های منتشر شده از سوی رسانه های چینی، «چانهوم»، شدیدترین طوفان از زمان تاسیس چین نو در سال ۱۹۴۹ میلادی محسوب می شود که از قدرت تخریب بالایی نیز برخوردار است.

«چانهوم» که از آن به عنوان شدیدترین طوفان شش دهه گذشته در چین نام برده می شود، تاکنون نه تنها زندگی میلیون ها نفر را در دو استان «فوجیان» و «جه جیانگ» مختل کرده بلکه خسارات عظیم اقتصادی نیز بر این دو استان وارد کرده است.

عصر امروز (به وقت محلی) مرکز هواشناسی چین اعلام کرد که از چند روز پیش از وقوع طوفان، تدابیر ویژه اتخاذ شده بود و به همین سبب نزدیک به یک میلیون نفر تنها در استان «جه جیانگ» از مراکز اقتصادی چین جابجا و به مکان های امن منتقل شده اند.

طوفانی که شدت آن بسیار کم سابقه توصیف شده و احتمال مرگ و میر ناشی از آن هم محتمل است تنها در روز شنبه (امروز) باعث لغو ۶۰۰ پرواز در استان «جه جیانگ» شد.

تاکنون از میزان خسارات ناشی از این طوفان گزارشی منتشر نشده اما دستکم ۲۹ هزار قایق ماهیگیری در این استان به دستور مسوولان محلی به اسکله ها بازگشته اند.

طوفان «چانهوم» ابتدا وارد شهر «جوشان» در استان «جه جیانگ» شد و بلافاصله بر اثر آن صدها پرواز لغو و بسیاری از بزرگراه های استان بر روی خودروها بسته شد.

اداره کنترل سیل استان اعلام کرده که به دنبال وزش این طوفان در بسیاری از بخش ها و شهرستان های بیش از ۴۰۰ میلیمتر باران در خلال چند ساعت باریده است.

بیش از هفت هزار و ۳۰۰ فروند کشتی که ماموریت انتقال مسافران را در این استان و بین استان های دیگر تا «جه جیانگ» داشتند کار را تعطیل و کشتی ها را به لنگرگاه ها آورده اند.

گزارش ها حاکیست، «چانهوم» با همین سرعت تا عصر امروز به وقت محلی در منطقه وزیدن خواهد داشت و سپس آرام آرام از منطقه خارج می شود. با این حال مسوولان کماکان هشدار داده اند مردم مراقب بوده و حتی الامکان از مناطق امن خارج نشوند.

قدرت این طوفان به حدی شدید گزارش شده که مرکز هواشناسی چین از روز گذشته – جمعه – در مناطق شرقی کشور وضعیت قرمز، بالاترین وضعیت خطر هوا را اعلام کرده بود.

شدیدترین طوفانی که سال ۲۰۰۶ در استان «جه جیانگ» در شرق چین رخ داد طوفان «سایومای» بود که باعث مرگ ۴۸۳ نفر شد.

«چانهوم» همچنین باعث تعطیلی ایستگاه های راه آهن استان و تعطیلی فعالیت کشتی ها شده استان های دیگر هم پروازهایشان را به «جه جیانگ» متوقف کرده اند.

این وضعیت موجب شده است تا دیگر شهرهای شرقی چین از جمله شهر «شانگهای»، بزرگترین بندر اقتصادی این کشور هم آثار آن را تجربه کرده و بسیاری از پروازهای هواپیماها در این شهر بندری و اقتصادی نیز به حال تعلیق در آید.

وقوع طوفان های سیل آسیا و مرگبار در جنوب و شرق چین به واسطه نزدیکی به سواحل آب های آزاد در فصل بهار و تابستان، مسئله ای است که همه ساله برای مدتی زندگی اهالی این مناطق را مختل کرده و با بحران جدی مواجه می کند.

تاکنون طوفانهای مختلف که هر یک اسامی خاصی نیز دارند، مناطق مختلف چین بویژه این مناطق را دو فصل بهار و تابستان تحت تاثیر قرار خود قرار می دهند که هر یک از آنها با توجه به گستردگی و قدرت خود، خسارات های مالی و جانی بر جای می گذارند.

اما طوفان «چانهوم» در بین طوفان هایی که تاکنون در این کشور به وقوع پیوسته از قدرت و گستردگی تخریب بالاتری برخوردار است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا